Teška sudbina zvijezde serije “Sulejmana Veličanstvenog”: Nesretni brakovi, pobačaj i iznenadna bolest

Piše: Selma Bošković

Foto: YouTube / Printscreen

Nebahat Çehre oboljela je od Alzheimerove bolesti. Ovu vijest su brzinom munje prenijeli turski mediji. Nebahat, koju naša publika najviše pamti po ulogama u serijama „Sulejman Veličanstveni“ i „Strasti Orijenta“, godinama je vodila brigu o svom zdravlju i izgledu. Isticala je kako je tajna njenog mladolikog izgleda u pažljivo biranoj prehrani, redovnoj tjelovježbi i genima. Tvrdila je kako je mladolik izgled naslijedila od oca Izeta Çehrea.

– Bio je pravnik, gruzijskog porijekla, nažalost, rano sam ostala bez oca, pamtim ga uglavnom po pričama, jer je preminuo od infarkta kad su mi bile samo četiri godine. U djetinjstvu sam bila sramežljiva, povučena i plaha, usudila bih se čak reći uplašena djevojčica – kaže Nebahat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NebahatÇehre (@nebahatcehre)

No, na ekranu se to nije dalo naslutiti, naročito ne po njenim ulogama koje su obilježile bogatu karijeru. U svijet showbusinessa je ušla kad joj je bilo samo 15 godina. Ulaznica je bio Izbor za Miss Turske na kojem je i pobijedila, te svoju zemlju predstavljala u velikom finalu u Londonu. Do odlaska u London, pričala je kasnije, nije se uopće smatrala ni lijepom ni privlačnom. Stekla je samopouzdanje koje joj je kasnije mnogo koristilo, naročito u periodu od 1962. do 1972., kad je u Turskoj snimila čak 73 glavne uloge.

Tokom snimanja filma “Kamali Zeybek”, 1964., upoznala je četrnaest godina starijeg kolegu Yilmaza Güneya, u to vrijeme najslavnijeg turskog glumca, koji je bio i scenarist filma. Bila je to ljubav na prvi pogled. Na drugom pogledu već slijedi šok, saznanje da Yilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dijete. No, ljubav je bila jača, Nebahat je zažmirila na ovu činjenicu i s Yilmazom se vjenčala tri godine kasnije. Razveli su se nakon 15 mjeseci braka. Sreću nije imala ni u drugom braku s košarkašem Yavuzom Demirom za kojeg se udala 1976. godine.

Zajedno su izdržali samo tri godine. Nebahat je otvoreno govorila o svom životu, pa tako novinarima nije prešutjela ni podatak kako je u drugom braku odlučila abortirati, jer je shvatila da je čeka još jedan ljubavni krah.

Osim dva propala braka, Nebahat iza sebe ima i pokušaj ubistva. Te traume je preboljela, ali se poprilično povukla iz javnog života. Svako njeno pojavljivanje bilo je melem za oči kako fanovima, tako i paparazzima. Nebahat je uvijek izgledala kao milion dolara, kretala se i govorila poput prave holivudske dive.

Pročitajte još