Svojim nastupom na Eurosongu prije 19 godina osvojila je Europu: Evo kako danas izgleda Ruslana

Piše: Azra

Ruslana, žena koja je eurovizijskim nastupom prije 19 godina osvojila Europu, mnogima je i danas predmet interesovanja, posebno u vrijeme, kada se, neposredno pred ovogodišnje takmičenje, publika podsjeća hitova koji su obilježili Eurosong.

Foto: Instagram @ruslana.lyzhychko

Pjesma, sa kojom je odnijela pobjedu, “Wild Dences” danas broji čak 30 miliona pregleda, a Ruslana već sedamnaest godina nosi titulu kompletne pobednice, od scenskog nastupa do maestralnog izvođenja.

Tada tridesetogodišnjakinja u punoj snazi, Ruslana danas ima 47 godina, veliku karijeru u Ukrajini i izgled koji se gotovo sedamnaest godina nije promijenio.

 

– Često me pitaju jesam li se ikada osećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine? Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela je da Europa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi nešto je što se ne može zaboraviti pa mi se čini da smo uspjeli – rekla je nedavno povodom učešća na konferenciji povodom kulture, medija i turizma u Ukrajini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Od 1995. ona je u sretnom braku sa Oleksandrom Ksenofontovim, tekstopiscem i producentom, sa kojim vodi zajedničku produkcijsku kuću za snimanje radijske i filmske muzike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Muzikom se bavi od četvrte godine, kada je počela da pohađa muzičku školu. Diplomirala je na muzičkoj akademiji, odsjek za pijanistu i dirigenta.

 

Izvor: Story.rs

Pročitajte još