Kralj Charles objavio prvu fotografiju sa svojim nasljednicima nakon krunidbe

Piše: Selma Bošković

I dok je njegova majka oborila rekord kao britanski monarh koji je najduže vladao, Charles drži rekord kao britanski monarh koji je najviše čekao na tron.

Foto: Instagram @theroyalfamily

6. maja je krunisan i sve oči su bile uprte u novog britanskog kralja koji je na prijesto došao nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabethe II 8. septembra prošle godine.

Nažalost, Charles je na tron stigao u jeku zahlađenja odnosa sa svojim mlađim sinom i njegovom suprugom, princem Harrryem i Meghan Markle i njihovim medijskim iskoračenjem i iznošenjem brojnih optužbi na račun britanske kraljevske porodice u okviru dokumentarca “Harry i Meghan”, a nakon toga i u memoarima “Spare” koje potpisuje vojvoda od Sussexa.
Charles III je rođen 14. novembra 1948. godine u Londonu kao najstarije dijete Elizabethe II i princa Philipa, vojvode od Edinburga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Britanski kralj obilježio je svoju krunidbu objavom nove fotografije s dva nasljednika, prijestolonasljednikom Williamom i njegovim sinom, princom Georgeom. Fotografija je snimljena u prijestolnoj dvorani Buckinghamske palače na dan kada je okrunjen.

Pročitajte još