Jake i snažne žene sa stilom: Ovo su majke regionalnih ličnosti

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram

Svake godine druge sedmice u maju, širom svijeta, obilježava se Majčin dan kojim se slavi majčinstvo. U znak ljubavi i zahvalnosti prema mami danas se simbolično daruje bijeli karanfil.

Supruga nogometaša Edina Džeke, Amra, koja je još prije udaje za bh. reprezentativca ostvarila velike uspjehe u svojoj karijeri, rijetko govori o svojim prvim koracima. Iako se sada čini da ima savršen život, kada se osvrnemo na godine unazad, mnogo zasluga pripada njezinoj majci.

Kada je Amra odlučila da se preseli u Ameriku, iako je bilo negodovanja sa mnogih strana, otkrila je i da su joj sestra i majka u tom periodu bile najveća podrška, ali i motivacija.

Pjevačica Emina Jahović slovi za jednu od najljepših dama s regionalne muzičke scene. Iako je napravila nekoliko estetskih zahvata, sadržala je potpuno prirodan izgled.

Foto: Instagram @yaemina

Emina je još kao djevojčica ostala bez oca. Veoma je vezana za majku, te svaki slobodan trnutak koristi s njom kada stigne u Srbiju.

Hana ne krije kako joj je upravo majka najbolja prijateljica i kako je ona ta kojoj može reći baš sve.

Foto: Instagram @halidaimamovic

Hana Hadžiavdagić Tabaković, osim sa suprugom, vrijeme najradije provodi s majkom. Hana se nerijetko pohvali zajedničkim trenucima provedenim s majkom, pa na svojim društvenim mrežama podijeli njihove fotografije.

Pjevačica Severina ne krije koliko je vezana za majku, te često pokazuje da je upravo Ana najvažnija žena u njenom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Miralem je danas jedan od uspješnijih fudbalera, a jednom prilikom je kazao da dok je bio mlađi nije mogao ni maštati da će biti ovdje gdje je sada. Ipak, njegov rad i trud najviše je zaslužan za to, a Miralem je za svoj uspjeh najzahvalniji majci Fatimi i ocu Fahrudinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

Mama Maje Šuput koju pjevačica, doduše, ne pokazuje često, ali uvijek privuče posebnu pažnju na njenim objavama na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by majasuput (@majasuput)

Maja jako sliči svojoj majci, a na ranijim fotografijama koje je pjevačica objavljivala mnogi su se složili da izgledaju kao sestre.

Pročitajte još