Kate Winslet na dodjelu BAFTA nagrada došla u pratnji kćerke: Dugo je krila od javnosti

Piše: L. K. P.

Kate Winslet bila je vidno emotivna kada je u nedjelju primila nagradu za najbolju glumicu za izvedbu u TV seriji “I Am Ruth” na dodjeli televizijskih nagrada BAFTA. Poznata glumica ostala je zatečena kada je prozvano njeno ime, a zatim se rasplakala.

Kate je na dodjelu prestižnih nagrada došla u pratnji 22-godišnje kćerke i kolegice Mije Threapleton koja je također briznula u plač dok je čestitala svojoj majci. Emotivno su se zagrlile i poljubile prije nego što se Kate popela na pozornicu po zasluženu nagradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official)

Na pozornici se našalila kako će sigurno biti jedina zvijezda koja će se tu večer rasplakati i priznala da od suza ne vidi govor koji je prethodno napisala na papiru. Glumica je tokom govora odala počast svojoj kćerki i prisjetila se “agonije” kroz koju je ona prošla dok je snimala scene za “I Am Ruth”. Dodala je da “male britanske televizijske drame mogu biti moćne”, a priče o mentalnom zdravlju poput ove “treba čuti”.

– Kada bih mogla prelomiti ovu nagradu na pola, drugu bih polovicu dala svojoj kćerki Miji Threapleton. Radile smo ovo zajedno, mala, rekla je Kate ponosno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official)

Zvijezda filma “Titanik” istakla je da su mladi postali ovisni o društvenim mrežama i njihovim negativnim učincima, a onima koji su pali pod njihov loš utjecaj poručila je da to ne mora biti njihov život i da se ne boje potražiti pomoć.

Podsjetimo, Kate je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu, a Ben Wishaw je osvojio nagradu za najboljeg glumca za svoju izvedbu u filmu “This Is Going To Hurt”. Serija “Derry Girls” osvojila je nagradu za najbolju komediju, dok je “Bad Sisters” proglašena najboljom dramom. Nagradu za najbolji reality osvojila je popularna BBC-jeva serija “The Traitors”, a najboljim zabavnim programom “The Masked Singer”.

Pročitajte još