Slavna ljepotica dugo se bori s ozbiljnim poremećajem: Ne svoli svoje tijelo i pati

Piše: L. K. P.

Američka glumica i model Megan Fox (37) progovorila je o fizičkim nesigurnostima. Iako svaki put kad se pojavi pred kamerama zrači atraktivnošću i privlači poglede mnogih, Megan ne voli svoje tijelo.

– Imam tjelesnu dismorfiju. Nikada se ne vidim na način na koji me drugi ljudi vide – rekla je glumica u intervjuu za Sports Illustrated.

Osobe koje pate od ovog poremećaja porede svoj izgled s izgledom drugih, češće provjeravaju svoj odraz u ogledalu, traže od drugih razuvjeravanje o tome kako izgledaju, a s druge strane inzistiraju na ružnoći svog izgleda. Dijelove svog tijela tako vide na drugačiji način od okoline, te ih smatraju izrazito neprivlačnima.

– Nikada u životu nisam voljela svoje tijelo – istakla je, prije nego što je dodala da je na ‘beskonačnom putovanju’ da zavoli sebe.

Fox je također priznala da je imala ‘opsjednutost’ svoga tijela čak i dok je bila dijete, no kaže da to sigurno nije bilo zbog odgoja.

– Definitivno nije bilo pod utjecajem okoline jer sam odrasla u vrlo religioznom okruženju gdje se tijela nisu pokazivala – poručila je Megan.

No to nije prvi put da je Megan pričala o svojim nesigurnostima.

azra magazin

 

– Da, imam fizičku dismorfiju. Imam puno ukorijenjenih nesigurnosti. Možemo pogledati nekoga i pomisliti: ‘ova osoba je tako lijepa, njen život je sigurno lagan’. A te osobe vjerovatno ne misle tako o sebi – rekla je Fox 2021. u intervjuu za GQ. Mnogi misle kako je zbog ovog poremećaja uništila prirodnu ljepotu brojnim operacijama zbog koji sada izgleda poput plastične lutke.

Podsjetimo, Megan i reper Machine Gun Kelly (33) u vezi su od 2020., a zaručili su se u januaru 2022. godine. U februaru ove godine su pokrenuli glasine o prekidu, no strani mediji pišu da su nakon romantičnog odmora na Havajima izgladili odnose.

– Službeno su se vratili nakon što su prošli kroz težak put u svojoj vezi. Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je teško za oboje, ali otišli su zajedno da se oporave, i to je djelovalo. Sada se osjećaju povezanije no ikad – rekao je izvor za Daily Mail.

Pročitajte još