Ljubavni život Donatelle Versace: Prvi muž je varao, a od drugog se razvela nakon godinu

Piše: L. K. P.

Donatella Versace je navodno trenutno sama. Italijanska modna kreatorka rođena je 2. maja 1955. godine, a naslijedila je modni brend Versace nakon ubistva njenog brata Giannija.

Kao i većina poznatih ličnosti, Donatella pokušava da svoj lični i ljubavni život drži daleko od očiju javnosti, pa se tako malo zna o njenim ljubavnim odnosima.

Privatni život bio joj je manje uspješan od njene karijere. Bila je udata za modela i glumca Paula Becka sa kojim je u braku dobila dvoje djece: kćerku Allegru i sina Daniela.

Beck je rođen u SAD-u 50-ih godina – ima američko državljanstvo i bivši je model koji je postao poznat nakon što se oženio Donatellom, italijanskom modnom kreatorkom.

Paula su odgajali roditelji u porodici srednje klase – pohađao je srednju školu u svom rodnom gradu, a otkrio ga je skaut za manekenstvo kada je imao 16 godina, pa se fokusirao na svoju karijeru, a ne na upis na univerzitet.

Paul i Donatella su se upoznali 1980. godine, ali do danas nisu otkrili detalje o tome kako su se prvi put sreli – vjenčali su se 1983. uz prisustvo samo najbližih prijatelja i porodice.

Razveli su se 2000. godine. Nakon što je razvod okončan, Donatella se udala za Manuela Dalloria 2004. godine, ali je brak trajao samo godinu dana.

Paulov glavni hobi dugi niz godina bila su putovanja, a posao modela ga je vodio širom svijeta – vjeruje se da su se on i Donatella razveli zbog toga što je previše putovao, a šuška se i da je varao.

Donatella je odrasla u južnoj Italiji zajedno sa troje braće i sestara – njena majka Franceska je bila krojačica, dok je njen otac Antoni radio kao prodavac. Kada je imala devet godina, njena sestra Tina koja je imala 12 godina umrla je od nepropisno liječene infekcije tetanusa.

Godine 1975. Donatella je počela da uči dizajn trikotaže u Firenci, zajedno sa Gianniem koji je pokrenuo brend odjeće Versace. Osamdesetih godina, u znak zahvalnosti što je njegova muza, Gianni je lansirao parfem specijalno napravljen za nju pod nazivom „Blonde“.

Kada je ubijen 15. jula 1997. godine, Donatella je naslijedila 20 oposto kompanije Versace – trenutno je zadužena za nadgledanje proizvodnje brojnih kolekcija i pomogla je u dizajniranju reklamnih kampanja za Versace.

Pročitajte još