Kako je Danijeli Martinović bilo na početku karijere: Za prvi koncert prodala sam nula karata

Piše: L. K. P.

Popularna splitska pjevačica Danijela Martinović progovorila je o izazovima s početka karijere pa najavila izlazak novog romana i snimanje dueta.

Ova Splićanka se u muziku zaljubila još u djetinjstvu, imala je 14 godina kada je počela pjevati u crkvenom bendu Dominik.

Dio karijere provela je u grupi Magazin, gdje je zamijenila Ljiljanu Nikolovsku, no nakon pet godina, Danijela se odvažila i krenula u uspješnu solo karijeru. Sa slušateljima Happy FM-a je podijelila svoje iskustvo i otkrila da nije sve odmah išlo ‘glatko’ i kako joj na jedan koncert niko nije došao.

Osim muzike, Danijela je otkrila da joj je pisanje postalo hrana za dušu i najavila svoju novu knjigu. Prisjetila se pokojnih prijatelja i saradnika Đorđa Novkovića i Kemala Montena.

-Briljantića je baš bilo. Bio je jedan disco klub u blizini čini mi se Siska, gdje sam imala apsolutno rekordnih 0 prodanih karata, hahahaha…. Nikad to ne bih promijenila, jer je to sve taj put, koliko je to sve zapravo čudno bilo, a nekoliko mjeseci nakon toga počeli su se događati ‘Zovem te ja’, ‘Ide mi’, ‘U životu ide mi’, ‘Što sam ja, što si ti’, ‘Neka mi ne svane’, nakon toga se onda stvarno sve nekako zakotrljalo…, prisjetila se.

Otkrila je i je li uopšte izašla na pozornicu na famoznom koncertu za koji nije prodala nijednu kartu.

-Ne, bili su samo konobari i tada sam otišla kući kada smo vidjeli da neće niko doći, ali moram reći da nisam imala stres neki, strah, neku neizvjesnost. Čak smo se šalili na taj račun kasnije i došli do pouke – nikada ne treba odustati u životu, apsolutno nikada, zaključila je Danijela.

 

Pročitajte još