Pogledajte kako su Danijela Martinović i Nina Badrić izgledale prije 18 godina

Piše: L. K. P.

 

Pjevačice Nina Badrić, Danijela Martinović i Sanja Doležal bave se javnim poslom već dugi niz godina. Zanimljivo je prisjetiti se kako su izgledale ranije.

Prije 18 godina, tačnije u junu 2005., Danijela Martinović je u jednom zagrebačkom hotelu promovirala svoj šesti album Oaza. Promocija je privukla brojne zvijezde s tadašnje scene.

Nina Badrić i Sanja Doležal došle su podržati svoju kolegicu. Danijela tiokom cijele promocije nije sklanjala osmijeh s lica.

Podsjetimo, Sanja Doležal još kao dijete snimala je reklame, a 80-ih se počela baviti muzikom. U Novim fosilima bila je od 1983. godine i s tom je grupom postigla velike uspjehe. Godine 1987. nastupali su i na Eurosongu s pjesmom Ja sam za ples i osvojili četvrto mjesto.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nina Badrić se još u djetinjstvu počela baviti muzikom te je pjevala u dječijem horu. Svoj prvijenac Godine nestvarne objavila je 1995. Njen talent prepoznao je Dino Dvornik dok je pjevušila u jednom butiku u kojem je radila.

Na muzičkoj sceni Danijela se pojavila krajem 1980-ih. Od 1991. bila je pjevačica grupe Magazin. Dva puta je nastupala na Eurosongu, najprije 1995. s Magazinom i opernom pjevačicom Lidijom Horvat Dunjko. S pjesmom Nostalgija osvojili su šesto mjesto. Potom je 1998. nastupila samostalno s pjesmom Neka mi ne svane i završila na petom mjestu.

Pročitajte još