Cate Blanchett na crveni tepih došla u društvu najstarijeg sina: Njena djeca žive život izvan svjetala reflektora

Piše: L. K. P.

Film Martina Scorsesea “Killer of the Flower Moon” premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Kanu, gdje je zaradio ovacije od osam minuta. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro i Lily Gladstone nose glavne uloge, a na premijeri se uz zvijezde iz filma pojavila i glumica Cate Blanchett.

Blanchett je nosila dugu kreaciju s peplumom, francuske kuće Louis Vuitton, a uz nju se nalazio njen 21-godišnji sin Dashiell, s kojim se rijetko pojavljuje u javnosti. Glumica s partnerom Andrewom Uptonom ima četvero djece Dashiella, Romana, Ignatiusa te posvojenu kćerku Edith.

Ono što je uspjela sve ove godine je, iako je jedna od najcjenjenijih i poznatijih glumica svijeta, zadržati privatni život dalje od očiju javnosti, što znači da su njena djeca provela život izvan svjetala reflektora. Priznala je da su “potpuno nezainteresirani za njenu karijeru”, ali na najbolji mogući način te da imaju zdrav odnos, a ona je od malih nogu s njima razgovarala o društvenim mrežama, internetu i količini (dez)informacija koje trebaju uzeti s dozom opreza.

Ipak, najstariji Dashiell zainteresiran je za kinematografiju i svijet Hollywooda. Još kao osmogodišnjak izvodio je “svoju verziju Hamleta”, kazala je glumica, a trenutno studira film.

S razlogom je sada došao s Cate na crveni tepih u Cannes, na kojem se trenutno nalaze najpoznatiji filmaši svijeta s kojima se može upoznati i olakšati sebi ulazak u svijet zabavne industrije.

Pročitajte još