Natalie Portman kritikovala festival u Kanu: Ima različite standarde za muškarce i žene

Piše: L. K. P.

Glumica Natalie Portman kritikovala je filmski festival u Kanu izjavivši da taj događaj ima različita očekivanja o ponašanju muškaraca i žena.

Portman je kritike iznijela tokom konferencije za novinare, na kojoj je govorila o svom najnovijem filmu May December. Film je premijerno prikazan u Kanu 20. maja, a Portman su se na panelu pridružili glumci iz filma i redatelj Todd Haynes.

-Cijeli film je toliko o izvedbi i različitim ulogama koje igramo u različitim okruženjima, za različite ljude, čak i za nas same. Ovaj aspekt, čak i ovdje – različiti načini na koje se od nas kao žena očekuje da se ponašamo na ovom festivalu, čak i u usporedbi s muškarcima. Kao i kako bismo trebale izgledati, kako bismo se trebale ponašati, rekla je slavna glumica.

– Očekivanja su različita od vas cijelo vrijeme i to utječe na to kako se ponašate, hoćete li se složiti s tim, hoćete li to odbiti ili ćete raditi nešto između. Definitivno ste definirani društvenim strukturama koje vas okružuju, dodala je Portman.

Radnja filma May December prati bračni par nakon dvadeset godina od njihove romanse koja je punila stupce tabloida. Gracie Atherton-Yu (Julianne Moore) i njenog dvadeset godina mlađeg supruga Joea posjećuje glumica Elizabeth Berry (Natalie Portman) kako bi bolje razumjela Gracie, koju će glumiti u filmu.

Pod budnim okom druge osobe likovi postaju svjesni svojih problema i neriješenih pitanja koja ih muče, ali i poteškoća u razumijevanju partnera.

Pročitajte još