Sestre jordanskog princa oduševile simpatičnim potezom na vjenčanju

Piše: L. K. P.

Jordanske princeze Iman i Salma blistale su od ponosa na vjenčanju brata, prijestolonasljednika princa Huseina, koji je izgovorio sudbonosno ‘da’ u Ammanu.

Sestre princa Huseina sve su oduševile simpatičnim potezom na njegovom vjenčanju s lijepom arhitekticom Rajvom al Saif.

Princeza Iman, koja je na vjenčanje stigla u društvu supruga, i princeza Salma, nedavna diplomantica Univerziteta Južne Kalifornije, tako su pomogle da veliki dan nove članice njihove porodice bude savršen.

Dok je princ Hašim (18), mlađi brat princa Huseina, ispratio Rajvu, Iman i Salma pratile su je, popravljajući njenu haljinu i veo dok se probijala kroz prekrasne vrtove palače Zahran do mjesta održavanja ceremonije.

Princeza Iman, koja se u martu udala za Džamila Alexandera Thermiotisa, itekako dobro zna da nije lak posao održati dugu vjenčanicu i šlep u savršenom stanju prilikom ceremonije.

Inače, za svoje je vjenčanje princeza Iman nosila Diorovu vjenčanicu po mjeri, a kombinirala ju je sa svjetlucavom tijarom.

Zanimljivo je da su se prijestolonasljednik Husein i princeza Rajva vozili u Range Roveru iz 1984., koji je prilagođen za posjet pokojne kraljice Elizabete II. Jordanu te godine.

Parada na svečanosti, poznata kao Crvena povorka automobila, također je uključivala osam jarkocrvenih vozila Land Rover i 11 motocikala. Crvena povorka automobila vuče korijene iz doba kralja Abdulaha, utemeljitelja zemlje, koji bi na značajne nacionalne događaje dolazio na vrhu jedne od povorki bijelih konja u pratnji jahača odjevenih u tamnoplave hlače i crvene sakoe.

Pročitajte još