Lana Prlić u emisiji „Načisto s Eldarom“ na Avaz YouTube kanalu progovorila o najtežim momentima u karijeri

Piše: L. K. P.

Zastupnica u Federalnom Parlamentu, Lana Prlić je gostovala u emisiji „Načisto s Eldarom“ na Avaz YouTube kanalu.

S voditeljem i novinarom, Eldarom Abazom, razgovarala je o tome kako je biti žena u politici, te šta je sve morala preživjeti da bi izgradila svoj put.

– Rođena sam u Makarskoj, iako svi misle da sam Mostarka. Jedinica sam samohrane majke, velika mezimica svoje nene i rahmetli dede – istakla je Prlić.

Mali krug

Sebe je opisala kao nekoga ko ima svoj mali krug ljudi s kojim je okružena, te u tome uživa.

Istakla je i to da je bila „štreber“, te kako kaže sve je mogla raditi ali da su škola i obrazovanje uvijek na prvom mjestu.

Osvrnula se i na ružan period u svojoj karijeri, te istakla da linč koji je preživjela je samo ojačao.

– Kada se desio linč dobila sam poruke podrške od kolega za koje nikad ne biste rekli da bi me podržali – ispričala je Lana.

Pritisak i strah

Kazala je i to da jedan od razloga zašto neko odustane od politike jeste pritisak i strah koji nosi upravo ovaj posao, te navela da svi koji se bave politikom, uglavnom svoj posao nose kući.

– Znalo mi se desiti da se izderem na neke bliske ljude jer me pitaju samo da li želim čašu vode, ali taj pritisak, stres koji se desi dok radimo, ponesemo kući i onda se izderemo na nekoga ko nas i koga volimo – navela je Prlić.

Prisjetila se i toga kako se osjećala kada su u medijima izlazili natpisi koji nisu bili istiniti, te kazala da to sve doživljava vrlo emotivno.

– Kada sam sve to čitala pitala sam se šta će reći moja majka na to sve. Uložila je mnogo u mene i sada mora da čita sve to – iskrena je bila Lana.

Kako kaže, nakon svega toga je okrenula novi list i shvatila da sa anonimnom masom se ne treba boriti, već je samo pustiti

Pročitajte još