Rijetko se pojavljuje u javnosti: Evo kako izgleda mlađa sestra slavne Michelle Pfeiffer

Piše: L. K. P.

Mlađa sestra holivudske glumice Michelle Pfeiffer također je glumica. U Hollywoodu je godinama, no danas 59-godišnja Dedee Pfeiffer nikada nije postigla uspjeh kakvim se može pohvaliti njena starija sestra. Iako se rijetko pojavljuje u javnosti, Dedee je rado viđen gost na događanjima u Los Angelesu na kojima se pomaže, zato ne čudi da je bila pozvana na gala večeru na kojoj se prikupljao novac za oboljele od multiple skleroze.

Radila je u supermarketu, školovala se za stenografkinju, no pobjeda na lokalnom izboru ljepote otvorila joj je vrata Hollywooda u kojem je već na samom početku postala članicom kulta.

Zanimljivo je da Dedee Pfeiffer, za razliku od šest godina starije Michelle, nikada nije planirala postati glumica. Kako je svojevremeno priznala, sve se odigralo slučajno.

– Reklo bi se da sam glumica postala zahvaljujući sistemu pokušaja i pogrešaka. Da skratim priču, do trenutka kada sam napunila 18 godina, odradila sam razne poslove, jer sam počela već sa 10. Moja sestra je snimala „Scarface“ i rekla sam joj da i ja želim probati, jer mi je sve ostalo dosadno, rekla je Dedee koja, iako je odigrala nekih 70 uloga tokom karijere, nikada nije postigla uspjeh kao Michelle.

Pročitajte još