Raspored pun obaveza: Otkriveno kako će William i Kate provesti ovo ljeto

Piše: L. K. P.

Stiže ljeto, no za kraljevsku porodicu to ne znači vrijeme za odmor. Ovo ljeto imaju pretrpan raspored službenih angažmana, a sljedeći mjesec trebali bi otputovati u Škotsku na niz posebnih događaja.

Škotska vlada objavila je vijest da će Škotska obilježiti krunidbu Njegovog Veličanstva Kralja Charlesa III i Njenog Veličanstva Kraljice Camille tokom Kraljevskog tjedna u Edinburghu tokom mjeseca jula. Upravo iz tog razloga u Škotsku će otputovati i Kate Middleton i princ William.

Posebna sedmica u Škotskoj uključuje razne aktivnosti poput kraljevske procesije i susret sa šetlandskim ponijem.

Taj je poni maskota je Kraljevske pukovnije Škotske, a pri svakom susretu s kraljevskom porodicom napravi i neku ‘psinu’. Jednom je prilikom grickao cvijeće pokojne kraljice Elizabete II, a 2018. htio je probati kakav okus imaju prsti princa Harryja koji je tada u Edinburgh stigao s Meghan Markle.

Princeza od Walesa gotovo svakodnevno je u kontaktu s udruženjima koje podržava, a protekle sedmice učestvovala i na ragbi vježbama kao pokroviteljica Rugby Football lige i Rugby Football Uniona.

Osim toga, Kate i William u zadnje vrijeme stvarno imaju gust raspored natrpan raznim obavezama. Ranije ovog mjeseca posjetili su i Kateinu omiljenu destinaciju – Jordan, gdje su bili počasni gosti na kraljevskom vjenčanju princa Husseina.

Pročitajte još