Kralj Charles teško se nosi s ponašanjem princa Harryja: Tužan je i frustriran

Piše: L. K. P.

Princ Harry boravio je nekoliko dana u Londonu i odsjeo u Frogmore Cottageu, no uprkos maloj udaljenosti od oca, ponovno je odbio stupiti u kontakt.

Prema navodima dobro upućenog izvora, kralj Charles sve je više frustriran zbog odnosa s princem Harryjem, čije ga ponašanje navodno rastužuju i zbunjuje.

Odnos je dodatno pogoršala činjenica da je 38-godišnji vojvoda od Sussexa nedavno u dva navrata boravio u Londonu zbog davanja izjava na sudu, a ni jednom nije izdvojio vrijeme da uspostavi kontakte s porodicom.

Da stvar bude gora, Harry je odsjedao u Frogmore Cottageu udaljenom manje od kilometra od svoje najuže porodice, no ipak ni jedna strana nije pokazala interes za pokušaj popravka dubinski narušenog odnosa.

-Svaki put kad se sretnem s kraljem, spomene Harryja. I dalje je tužan i zbunjen zbog cijele situacije, no vidljivo je i sve više frustracije zbog njegovog ponašanja jer se zahlađeni odnosi nastavalju, rekao je insajder za The Times.

Ipak, kako stvari stoje, ni kralj Charles III neće biti taj koji će aktivno raditi na spasu odnosa sa sinom jer je gotovo sigurno kako ga neće pozvati na svoju skorašnju rođendansku proslavu, što će odnos učiniti još hladnijim.

Pročitajte još