Jane Fonda uzima pauzu od glume

Piše: L. K. P.

Holivudska glumica Jane Fonda (85) objavila je da uzima pauzu od glume. Proteklog vikenda prisustvovala je Tribeca Film Festivalu, na kojem je dobila nagradu za svoj politički aktivizam. U prošlosti je Fonda, između ostalog, podržavala prava žena i kampanju protiv Vijetnamskog rata.

Dok je na festivalu vodila 30-minutni razgovor s Robin Roberts, Jane je otkrila da će uzeti pauzu od glume uoči predsjedničkih izbora 2024. godine u SAD-u.

– Riješimo se Joea Manchina. Moramo glasati za Bidena. Moramo se jako naljutiti na njega i moramo pokušati zahtijevati da zaradi naše glasove, rekla je Jane.

Jane kaže da se ona neće kandidirati za predsjednicu Amerike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

– Jedna stvar u vezi sa starenjem je da počnete biti pametniji oko svojih jačih strana. A to nije jedna od njih. Ja sam navijačica. Nemam originalnih ideja. Ja sam osoba koja preuzima tuđe ideje i za to prima zasluge, rekla je glumica.

Jane je također aktivistica za klimatske promjene. Kazala je da je na ljudima da se pozabave klimatskom krizom prije nego što bude prekasno.

– Mi smo životinje, ne zaboravimo. Ovisimo o oceanu i šumama, za kisik, za hranu. Na nama je da napravimo promjenu jer kad odemo, bit će prekasno. Mi smo ti koji mogu napraviti razliku. Nemojmo kad se bude pisala povijest biti oni koji su ostali kod kuće i preslagivali porculan, rekla je.

Pročitajte još