Glumica iz Harryja Pottera u 82. godini pozirala gola za britanski Vogue

Piše: L. K. P.

Britanska zvijezda Miriam Margolyes pozirala je gola za britanski Vogue. 82-godišnja glumica pojavit će se na naslovnici julskog izdanja časopisa posvećenog LGBTQ+ zajednici.

Glumica, poznata po ulozi profesorice Sprout u Harryju Potteru, pozirala je gola za stolom, a ispred nje se nalaze peciva prekrivena glazurom.

– Ne mogu odoljeti biti zločesta, izjavila je za Vogue. No uprkos odvažnim fotografijama, glumica je priznala kako se bori s tim da prihvati svoj izgled.

-Volim svoje lice. Mislim da djelujem toplo, otvoreno i nasmijano, izjavila je dodavši:

“Ali mrzim svoje tijelo. Mrzim velike grudi i imam mlohav trbuh, male iskrivljene noge. Nisam oduševljena time. Ali treba izvući najbolje iz toga. Morate učiniti najbolje što možete.”

Uz britansku glumicu, u julskom izdanju časopisa posvećenom Mjesecu ponosa pojavit će se i druge LGBTQ+ zvijezde, uključujući glumca Ncutija Gatwu, američku glumicu i pjevačicu Janelle Monae i britansku glumicu Bellu Ramsey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silly Lilly bfl (@sillylillybfl)

Glumica je također otkrila kako se uskoro podvrgava operaciji srca dodavši da se ne boji.

– Kad ste mladi, nikad ne razmišljate o smrti. Samo razmišljate o tome koga ćete pojebati. Puno razmišljam o smrti. Svakog dana. Kad se probudim, pomislim: ‘Hm, novi dan.’ Možda nisam očekivala da ću ga dočekati, izjavila je.

Britanska zvijezda također se osvrnula na trenutak u kojem je priznala roditeljima da je gej. Otkrila je da ih je to jako povrijedilo i da je njena majka natjerala da se zakune na Toru kako više nikad neće spavati sa ženom.

Inače, glumica je još 1966. otvoreno priznala da je gej, a homoseksualnost je tada još bila ilegalna. Uprkos tome, izjavila je kako se nikad nije stidila što je gej.

Pročitajte još