Napokon kraj sukoba: Amber Heard isplatila milion dolara Johnnyju Deppu

Piše: L. K. P.

Američka glumica Amber Heard konačno će bivšem suprugu Johnnyju Deppu platiti milion dolara koliko joj je dosudio sud u Virginiji prije tačno godinu dana. Glumac će novac podijeliti i to na pet njemu bitnih neprofitnih organizacija – od onih koje pomažu teško bolesnoj djeci do onih koje osiguravaju smještaj za siromašne zajednice.

Glumac je oduvijek tvrdio da uprkos burnom sudskom sporu, nikada nije pokušavao izvući novac od svoje bivše supruge, već je samo želio oprati ljagu sa svog imena i ugleda. Podsjetimo, par se razveo 2018. nakon 15 mjeseci braka i od onda traje njihova gorka i vrlo javna pravna bitka. Naime, najveći problem je nastao kada je Amber Heard javno prozvala Deppa kao zlostavljača zbog čega je on ostao bez unosnih poslova.

U ranoj fazi brakorazvodne parnice, glumica je javno tvrdila da ju je Depp fizički zlostavljao, objavljivala je čak i fotografije s masnicama, što je on negirao. On je 2020. tužio britanski tabloid The Sun koji je u nekoliko navrata objavio tvrdnje da je “glumac jedan obični obiteljski zlostavljač koji je često tukao svoju bivšu suprugu”. Tada nije uspio dokazati da to nije istina i sudac je presudio u korist novina navodeći da je “većina navodnih napada na gospođu Depp dokazana u skladu s građanskim standardima.”

Zbog titule zlostavljača, Johnny Depp izgubio je brojne filmske uloge i ogromnu svotu novaca, ostao je praktički bez posla, ali i mogućnosti da spere ljagu s imena. A prekipjelo mu je kada je Amber Heard u kolumni u Washington Postu napisala da je bila žrtva seksualnog nasilja, aludirajući između redaka na bivšeg životnog partnera.

Depp je tada protiv nje podignuo tužbu za klevetu, ovaj put u Americi, tvrdeći da je ponovo nanijela ogromnu štetu njegovom ugledu i karijeri. Za emotivne i ‘financijske‘ boli tražio je 50 milijuna dolara, a ona je odvratila protutužbom od 100 milijuna dolara. Porota je ovaj put jednoglasno povjerovala Deppu, novčane naknade smanjene su na realnu razinu i dosuđeno je da glumica bivšem mužu mora platiti milijun dolara. Tada je uložila žalbu kako nema novaca, no sud to nije uvažio, pa je u međuvremenu prodala kuću u kalifornijskoj pustinji za 1,1 milijun dolara i s dvogodišnjom kćerkicom Oonagh Paige preselila se u Španjolsku.

Deppu se karijera vratila u šine, nedavno je imao i premijeru novog filma u Cannesu, dok je Amber Heard nakon dugo vremena snimila film i očekuje se njezino pojavljivanje na crvenom tepihu 69. Taormina Film Festivala krajem mjeseca.

Pročitajte još