Goran Ivanišević novi brend ambasador UNIQA osiguranja za jugoistočnu Evropu

Piše: L. K. P.

Goran Ivanišević novi brend ambasador UNIQA osiguranja za jugoistočnu Evropu

Novi brend ambasador UNIQA SEE regije koju čine Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Bugarska je najuspješniji hrvatski teniser i trener Goran Ivanišević.

On se u ovoj novoj ulozi zaštitnog lica UNIQA osiguranja predstavio na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Kempinski u blizini Umaga.

Iskrenost i harizma

Ispisavši hrvatsku tenisku historiju kao jedini Hrvat koji je osvojio Vimbldon i 2021. godine postao član Međunarodne teniske kuće slavnih, Goran je tokom karijere ostao zapamćen, osim po snažnom i nepredvidivom servisu, po iskrenosti i harizmi koje su obilježile njegovu karijeru.

Pozivu UNIQA osiguranja da postane ambasador brenda u regiji jugoistočne Evrope Goran se odazvao prepoznavši u UNIQA osiguranju vrijednosti koje dijeli i živi, kao što su zajedništvo, lična odgovornost, jednostavnost i integritet. Ugovor o saradnji s UNIQA osiguranjem Goran je potpisao na period od tri godine.

– Kad su u pitanju saradnje s brendovima pažljivo biram s kim ću sarađivati jer se moram osjećati kompatibilno s vrijednostima koje ću promovirati. Kod UNIQA osiguranja odmah me privukla njihova želja da svojim brojnim klijentima na ovim tržištima ponude ne samo najmodernije usluge, već i dodatne vrijednosti koje će im omogućiti bolji život. Kroz cijeli svoj život i karijeru jako dobro sam se upoznao s prednostima osiguranja jer život sportaša je neminovno, zbog napora kojima smo izloženi putujući i trenirajući ispunjen brojnim rizicima. Porodica i zdravlje su mi oduvijek bili prioritet i jedan od najvećih motiva za postizanje uspjeha u ovom sportu. Zato istinski vjerujem da kroz ovu saradnju mogu pomoći brojnim ljudima da osvijeste da im u očuvanju zdravlja, doma i općenito osjećaja sigurnosti u životu UNIQA osiguranje može biti odličan partner – rekao je Goran Ivanišević.

“Ostavio golem trag u sportskoj historiji”

– Čast mi je i zadovoljstvo sklopiti saradnju s velikim sportašem, trenerom, no prije svega čovjekom koji je ostavio golem trag u sportskoj historiji ne samo sjajnim rezultatima već i po snažnom karakteru. Mislim da nismo mogli izabrati bolju osobu za regionalnog ambasadora. Goran je jedan od najvećih sportskih uzora na ovim prostorima i siguran sam da ćemo uz njegovu podrsku lakše ostvariti naše ambiciozne ciljeve: postati jedan od top tri igrača na tržištu, udvostručiti broj klijenata, ostvariti vrhunsko zadovoljstvo naših klijenata i zaposlenih te ulagati u održivi razvoj i zajednicu – istaknuo je predsjednik UNIQA SEE regije Adel Bahtanović.

Adel Bahtanović Goranu je kao punopravnom članu UNIQA zajednice simbolično uručio policu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja. Kako je objasnio, “Goran je planetarno poznat po svom servisu, mi isto to želimo postići s našim uslugama, a ovako će se naš ambasador moći iz prve ruke uvjeriti da svojim klijentima pružamo više od osiguranja, da smo tu za njih u svakoj životnoj situaciji. Saradnjom s legendarnim Goranom Ivaniševićem koji je prepoznatljiv u svim zemljama regije i koji najbolje utjelovljuje misiju UNIQA brenda da bude pozitivna, utjecajna snaga u društvu, zajedno ćemo se moći još snažnije posvetiti pružanju dobrobiti svim našim klijentima i zajednici”, zaključio je Adel Bahtanović.

Goran će u naredne tri godine biti uključen u sve kampanje, promocije brenda i ključnih proizvoda u SEE regiji. Sudjelovat će u inicijativama koje će UNIQA organizirati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju. Kao što je Goranova uloga trenera nezamisliva bez povjerenja i razumijevanja između trenera i igrača, tako i uloga osiguratelja podrazumijeva pružanje podrške i sigurnosti svim svojim klijentima. Takav odnos uzajamnog povjerenja i podrške sažet je u sloganu UNIQA brenda „Živimo bolje zajedno“.

UNIQA u regiji jugoistočne Evrope (SEE regija)

Grupa zemalja koje čine UNIQA SEE u 2022. zabilježile su snažan dvoznamenkasti rast od 11,6 posto i izvrsnu tehničku dobit, nadmašujući tržište osiguranja. Regija jugoistočne Evrope treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi s godišnjom zaračunatom bruto premijom većom od 270 miliona eura, ima oko 1.700 zaposlenika i preko 2 miliona klijenata.

UNIQA radi na pozicioniranju u regiji kao pouzdan partner za retail, korporativne i bankovne klijente. Kako bi razvila moderna rješenja koja mogu odgovoriti na zahtjeve klijenata, UNIQA ulaže u nove i inovativne tehnologije te u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenika. Sa svojim savremenim programima životnih i neživotnih osiguranja prati svjetske trendove u svijetu osiguranja i kontinuirano osigurava nove, napredne proizvode i usluge. Svojim klijentima nudi moderne proizvode koji su dostupni i klijentima najrazvijenijih država Evrope. Dodaje nove vrijednosti svojim uslugama i proizvodima, kako bi se najbolje uklopili u njihove potrebe nastojeći svakom klijentu poboljšati život.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti