Kraj još jednog biznisa za Meghan Markle: Spotify otkazao drugu sezonu podcasta

Piše: L. K. P.

Iako je podcast Meghan Markle na Spotifyju ostvario značajan uspjeh, ni to nije bilo dovoljno da ovaj poslovni poduhvat bivše glumice dobije i drugu sezonu. Došlo je do sporazumnog prekidanja ugovora, a Meghan već kuje i neke nove planove

Danas je podcast ono što je nekad bio talk show na televiziji, puno slavnih želi imati vlastiti podcast projekt, a još više slavnih gostuje u različitim formatima pričajući vlastite priče o uspjehu, odrastanju, vizijama budućnosti i slično. Vrlo uspješan podcast ‘Archetypes’ vodila je i Meghan Markle, no i ovaj projekt može se staviti u ladicu periodičnih hobija, bar na neko vrijeme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by What’s Trending (@whatstrending)

Princ Harry i Meghan Markle prekinuli su saradnju sa Spotifyjem samo tri godine nakon što su sklopili ugovor vrijedan 20 miliona dolara, a navodno je do prekida došlo sporazumno. Uz to, jedan je izvor otkrio da par nije proizveo dovoljno sadržaja da bi primio punu isplatu od više miliona dolara.

Međutim, čini se da bi se par mogao predomisliti ako dobiju bolju ponudu od neke druge kompanije koja pokaže interes.

– Meghan nastavlja razvijati više sadržaja za publiku Archetypesa na drugoj platformi, objavila je glasnogovornica Archewell Productionsa za The Wall Street Journal.

Iako se Harry i Meghan još uvijek nisu oglasili o ovoj temi, Harry je ovog tjedna uživao na sportskom susretu vojnih lica, no Meghan nije bilo u blizini.

Pročitajte još