Seka Aleksić je na svadbi promijenila 6 vjenčanica: Ono što je s njima uradila nakon toga najbolje govori kakav je čovjek

Piše: L. K. P.

Foto: Miloš Nadaždin

Pjevačica Seka Aleksić postavila je svojevrsni rekord jer je na svojoj svadbi promijenila čak šest toaleta.

Tog 12. septembra 2010. Seka se u luksuznom restoranu u Beogradu udala za Veljka Piljikića, koji je prvo bio njen tjelohranitelj.

U ambijentu kao iz neke romantične priče Seka je izvela pravu malu modnu reviju. Za supruga, prijatelje i porodicu ona se presvukla šest puta i pokazala šest izuzetnih kreacija.

– Najdraža haljina od njih šest mi je vjenčanica koju je kreirao Saša Vidić, u kojoj sam se vjenčala, otkrila je Seka svojevremeno.

U pitanju je raskošna bijela haljina od svile koja ide uz tijelo i ističe Sekine obline, a pri dnu se blago širi. Uz nju je ona ponijela i dug veo koji pada preko leđa po podu.

Saša Vidić, koji je nedavno preminuo, kreirao je za Sekino vjenčanje i roze haljinu, takođe od skupocjene svile, sa naramenicama od čipke.

Ostale haljine uradio je kreator Miroslav Stevanović. One su od kraljevske čipke i Svarovski kristala. Jedna od njih je izrađena ručno, pa je i kamenje prišivano rukom.

Prva od njih je prava princeza vjenčanica koja se širi u donjem dijelu, dok je u gornjem poput korseta sa tankim bretelama. Seka je uz nju ponijela diskretnu dijademu.

Tu je i izazovna prozirna vjenčanica golih leđa, u kojoj je Seka pokazala svoje tetovaže.

Kao inspiracija za mlade koje zamišljaju sebe u kraćim modelima, tu su dvije Sekine haljine sa vjenčanja – jedna sa ukrasima na struku i druga sa zanimljivim prorezom na grudima i plaštom koji pada sa strane.

–  Ovo je početak nove sfere mog života i potpuno sam sigurna u svoju odluku da sam pravoj osobi rekla ‚da‘. Svadbena ceremonija je prošla izvrsno, došli su svi koje sam pozvala, a meni jako dragi ljudi. Bilo je veselo sve vrijeme i mislim da su se svi dobro proveli, bar je meni tako izgledalo. Trudila sam se sve da ispoštujem i sada, kada sumiram utiske, imam osjećaj da se sve poklopilo – gosti, atmosfera i zabava, rekla je Seka nakon svadbe.

Nedugo potom pojavila se i vijest da Seka svoje vjenčanice – prodaje. Ispostavilo se da je ona poželjela da te unikatne haljine koje su urađene za njeno vjenčanje proda na aukciji kako bi pomogla nezbrinutoj djeci.

Koliko je humana, Seka je nastavila da pokazuje i godinama kasnije, a posebno je u poslednje vrijeme u centru pažnje javnosti jer se ponudila da bude pratnja na maturi djevojčici koja je trpjela vršnjačko nasilje.

Zbog njenih gestova i angažmana kada su u pitanju prava ugroženih za Seku sada kažu da je – više od pjevačice.

Pročitajte još