Turski Jason Momoa promijenio izgled: Isklesao mišiće i doveo se do savršenstva

Piše: L. K. P.

Mediji mu tepaju da je turski Jason Momoa, a pri svega jednom pogledu na njegove društvene mreže – jasno je čemu glumac Can Yaman (33) duguje takvu laskavu titulu.

Najpoželjniji turski glumac, kojeg gledaoci trenutno mogu gledati u seriji ‘Pun Mjesec’ na RTL-u, posljednjih je godina uveo niz promjena u svoju životnu rutinu pa je tokom godina isklesao svoje mišiće i doveo se do savršenstva.

Iako ga od samog početka karijere bije glas najpoželjnijeg turskog glumca, nakon njegove transformacije, ali i selidbe u Italiju – karijera mu se pokrenula i na međunarodnom planu. Protekle dvije godine Can Yaman karijeru gradi u Rimu, a iza njega je i ljubavna veza s glasovitom italijanskom voditeljicom i novinarkom Dilettom Leottom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Can Yaman (@canyaman)

Zahvaljujući seriji ‘Pun Mjesec’, talijanska publika ovim je zgodnim turskim glumcem zaluđena od samog početka. Naime, njegova televizijska partnerica Özge Gürel proslavila se u Italiji još 2014. godine u seriji ‘Sezona trešanja’ te tamošnja publika otad prati njezinu karijeru. Preko nje su upoznali i atraktivnog Cana, kojeg su rado prihvatili kao svoju novu zvijezdu.

Ovaj glumac balkanskih korijena, uz atraktivan izgled, u svom životopisu ima i diplomu pravnog fakulteta u Istanbulu te iskustvo rada u medijima.

U novoj seriji ‘Pun Mjesec’, koju gledatelji mogu pratiti od ponedjeljka u 21.15 sati, Can Yaman utjelovljuje Ferita, mladog i uspješnog poduzetnika koji je rano izgubio vjeru u ljubav.

Uloga je to koja je Cana proslavila, prva je to velika uloga u njegovoj televizijskoj karijeri – otad mu je karijera strelovito krenula u visine.

Pročitajte još