Radio je u čeličani, maštao da će postati šerif, a uloga Aidana donijela mu je ljubav o kojoj je sanjao

Piše: L. K. P.

Druga sezona spin-offa serije ‘Seks i grad’, popularni ‘I tek tako’, na male ekrane stiže danas, 22. juna, a gledaoci s nestrpljenjem čekaju nove avanture popularnih junakinja. A ono što su svi s velikim oduševljenjem dočekali povratak je Carrienog bivšeg dečka Aidana Shawa.

Nova avantura već poznatog bivšeg ljubavnog para rađa brojna pitanja, a mnogi tvrde da će Carrie i Aidan konačno dobiti sretan završetak, što su po njima oduvijek trebali imati.

Prema foršpanu, puštenom uoči premijere druge sezone, naslućuje se da će Aidan i Carrie ponovno biti zajedno i to nakon što ona kaže: ‘I tek tako, shvatila sam da je neke stvari bolje ostaviti u prošlosti. Ali možda… ne sve.

John Corbett imao je čast biti u tri od šest sezona hit serije ‘Seks i grad’, kao i u drugom nastavku istoimenog filma.

No to nije jedina dobra vijest za fanove ovog ljepuškastog glumca koji nam je zapeo za oko još početkom 90-ih u seriji ‘Život na sjeveru’. Upravo ta serija donijela mu je prve nominacije za Zlatni globus i Emmy. Corbett uskoro stiže i na filmska platna i to s dobro nam znanom ekipom predvođenom Niom Vardalos – u trećem nastavku hita ‘Moje grčko vjenčanje’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Corbett Fan (@bestofjohncorbett)

John Joseph Corbett Jr. rođen je 9. maja 1961. godine u Wheelingu, u Zapadnoj Virginiji, odrastajući nedaleko od rijeke Ohio s majkom Sandy Corbett i očuhom, a oni su oboje radili u klubu njegovog ujaka Philipa.

Već sa sedam godina počeo je svirati gitaru, a sa 16 se zaposlio kao zaštitar u Capitol Music Hallu. Nakon završene srednje škole odlučio se na drastičan potez – preselio se u kalifornijski grad Bellflower te je živio s ocem i maćehom i radio punih šest godina u čeličani Kaiser Steel. Radio je i kao hidrotester u tvornici, nakon čega se godinu dana školovao kako bi postao zamjenik šerifa, no na kraju u tom naumu nije uspio jer nije položio ispite.

Ozljeda leđa preokrenula mu je život jer je zbog nje bio prisiljen dati otkaz u tvornici, nakon čega je počeo pohađati školu za frizere u Cerritos Collegeu te je počeo učiti i glumu.

Čak 196 centimetara visine i lijepo lice bili su dovoljni da dobije prvi angažman u reklami za Samsung, a u iduće tri godine snimio je čak 50 nacionalnih reklama.

A onda se napokon ‘zavrtjelo’ i u glumi. Prvu ulogu dobio je 1988. godine kao Louis, hipi dečko Karen Arnold u prvoj sezoni ABC-jeve humoristične serije ’Zlatne godine’, a na odjavnoj špici potpisali su ga kao Jacka Corbetta. Ubrzo nakon toga stigla je i uloga Chrisa Stevensa, koja ga je proslavila i zahvaljujući kojoj je stekao velik broj obožavateljica.

Riječ je, naravno, o CBS-ovoj seriji ‘Život na sjeveru’, snimanoj od 1990. do 1995., zahvaljujući kojoj je dobio svoja prva priznanja i nominacije za Zlatni globus i Emmy. Uloga mu je donijela nove angažmane, od kojih je najpoznatiji uloga Aidana Shawa u hitu ‘Seks i grad’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Corbett Fan (@bestofjohncorbett)

Ono što je važno napomenuti je da su tijekom godina snimanja ove serije postojala dva tima – ‘tim Faca’ i ’tim Aidan’. Još jednu zanimljivost vezanu uz nju seriju otkrio je sam Corbett u intervjuu za Glamour, rekavši da mu je produkcija dopustila da zadrži baš svu odjeću u kojoj se pojavljivao od 2000. do 2003. godine.

A ne samo da mu je ta uloga donijela veliku popularnost, već mu je u život dovela ženu s kojom se na kraju u tajnosti vjenčao nakon 20 godina veze. U to vrijeme Bo Derek još se uvijek oporavljala od smrti prvog supruga Johna Dereka i bila je uvjerena da nikada više neće moći voljeti.

-Imala sam averziju prema upoznavanju novih muškaraca. Imala sam osjećaj kao da sam za njih plijen ili trofej koji moraju ugrabiti. Nikada nisam znala želi li me neko upoznati zbog mene same ili zato što bi im izlazak sa mnom osigurao popularnost. Zbog toga sam pet godina i izbjegavala upoznavanja, priznala je.

Ona i Corbett upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, holivudskog agenta koji je shvatio da bi njih dvoje bili savršen par, pa ih je i spojio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Corbett Fan (@bestofjohncorbett)

Tokom 20 godina veze nisu imali potrebe ozakoniti je, a na upite znatiželjne javnosti odgovarali su: ‘Ponekad razgovaramo o braku, no svjesni smo toga da nemamo djece, niti smo više toliko mladi, pa ne postoji ni pritisak da se moramo vjenčati’, rekla je Derek, a Corbett je priznao: ‘Nemojte se nikada ženiti. Imam jako puno prijatelja koji su to napravili i još se brže razveli. Mislim da je tajna uspjeha u tome da uživaš biti s nekim.’

To su ipak napravili oko Božića 2020. godine, što je Corbett javno potvrdio.

Na brak su se na kraju odlučili, ali ne i na djecu. Zašto se nikada nije ostvarila kao majka, Derek je svojedobno priznala:

‘Dugo godina sam žudjela za djecom i kada sam imala 30 ili 32, sanjala sam o tome da postanem majka. No moj pokojni suprug John imao je dvoje djece iz prijašnjeg braka i nije mu bilo na kraj pameti imati još jednu bebu u tim godinama. Shvatila sam da bi to dovelo do toga da bih bila samohrana majka. Na kraju, kada je on napokon odlučio imati dijete sa mnom, ja sam ga odbila.’

Tu njenu odluku Corbett je podržao te je svojom suprugom, slavnom ‘desetkom’, očaran i dalje, iako su zajedno više od dva desetljeća.

Pročitajte još