Vera Wang slavi 74. rođendan: Tajna njenog mladolikog izgleda ne postoji, ali ima par pravila

Piše: L. K. P.

Modna dizajnerica Vera Wang proslavila je 74. rođendan. Rođena 1949., a roditelji su joj svega nekoliko godina prije, imigrirali iz Kine. Završila je elitnu osnovnu školu na Manhattanu, a sa samo šest godina počela se baviti klizanjem.

– To je prekrasan sport za mlade žene, uči te disciplini, daje ti radost samoizražavanja. Postoje brzina i kretanje, a kad padneš, podigneš se i pokušaš ponovno – rekla je dizajnerica jednom prilikom za Harvard Business Review.

Nakon završetka srednje škole, Wang je studirala povijest umjetnosti, a to ju je odvelo i do Pariza gdje se zaljubila u modu. Sa samo 23 godine postala je modni urednik za prestižan časopis Vogue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERA WANG (@verawanggang)

Ideju za otvaranje vlastitog salona vjenčanica Vera je dobila kad nije mogla pronaći vjenčanicu za vlastito vjenčanje.

Dizajnerica je inače poznata i po mladolikom izgledu, a jednom je prilikom izjavila kako univerzalne tajne za njen izgled nema, no da se ona drži rada, dovoljno i kvalitetno spava, voli koktel od votke te izbjegava sunce.

Poznata modna autorica inače ima sitnu figuru te se brine o prehrani i redovno vježba. Poznata je i po izuzetno dugačkoj crnoj kosi, a od šminke nosi tek bazične formule kao što su tonirana krema i lagano sjajilo.

Pročitajte još