Preminuo glumac koji je u ‘Titanicu’ snimio jednu od scena koja je mnogima slomila srce

Piše: L. K. P.

Glumac Lew Palter preminuo je u 94. godini nakon teške borbe s karcinomom pluća, javlja Daily Mail. Njegovu karijeru u glumi obilježila je zapravo uloga u “Titanicu” gdje je glumio Isidora Strausa jednog od osnivača robne kuće Macy’s i upravo je Lew snimio jednu od najdirljivijih i najupečatljivijih scena ovog filma koji je na kino blagajnama zaradio milijarde i imao je 14 nominacija za Oscar.

Naime, on se pojavljuje u sceni koja se prikazuje gotovo na kraju filma kada Titanic počinje tonuti i u toj sceni Lew leži na krevetu zagrljen sa svojom suprugom dok voda sa svih strana nadire u njihovu sobu. Palter je također bio cijenjeni profesor na CalArts School of Theatre, a njegovi studenti su bili nominirani za Oscara; Ed Harris, Don Cheadle i Emmy Cecily Strong.

Njegovi studenti imaju lijepa sjećanja na njega, a Cecily Strong o Lewu je nedavno napisala:

– Hvala Lew. I hvala jer sam se toliko godina mogao pohvaliti da je moj učitelj bio stari tip iz Titanica koji je odlučio ostati u krevetu. Lew je znao kako dobro živjeti život. Kako naučiti učenike da budu ne samo bolji glumci nego i bolji ljudi. Došao je do prekrasnih 94.

Pročitajte još