Zgodni Turčin iz ‘Punog Mjeseca’ već godinama ljubi ovu lijepu kolegicu

Piše: L. K. P.

Baš kao što je Deniz naklonjen umjetnosti, tako je i glumac Hakan Kurtas, koji ga utjelovljuje u turskoj seriji „Pun mjesec“, talentiran na više načina. Osim što odlično glumi, talentiran je kao muzičar te se nastoji u slobodno vrijeme posvetiti i tom vidu umjetnosti. Osim toga, bio je tokom djetinjstva i srednje škole uspješan košarkaš, a sport je napustio upravo zbog glume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hakan Kurtaş (@hakan.kurtas)

Hakan Kurtas rođen je u Izmiru u porodici ekonomistice i pedijatra. Odrastao je u skladnoj porodici uz dva mlađa brata. Tokom djetinjstva pokazao je razne talente. Trenirao je košarku, komponovao muziku i crtao karikature, a uprkos tome što je bio prilično dobar u sportu, kada je trebalo donijeti odluku o budućnosti – upisao je pozorišnu umjetnost. Kako je fakultetske dane privodio kraju, tako mu je stigla i prva uloga.

U kultnoj akcijskoj drami ‘Ezel’ dobio je sporednu ulogu te time ostvario prvi susret s televizijom. Krenulo mu je, pa je do danas nanizao brojne serije – od 2011. godine do danas projekti mu se redaju jedan za drugim. Za svoje televizijske i filmske uloge višestruko je nagrađivan, a ovaj svestrani glumac usto je frontmen benda Bir Aralık te redovito nalazi vremena i za svirke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arbre Du Voyageur (@berilkayar)

U slobodno vrijeme voli se odmarati uz more. Privatni život skriva, no prije osam godina postala je javno poznata njegova ljubavna veza s glumicom Beril Kayar. Iako je svojedobno izjavio da neće više nalaziti ljubav unutar glumačkog svijeta, ipak se zaljubio u zgodnu kolegicu. Na društvenim mrežama ipak je teško zaključiti išta o njegovom privatnom životu.

Pročitajte još