Kraljica Letizia otkrila tajnu vječne mladosti: Da li je ova dijeta razlog njenog zavidnog izgleda

Piše: L. K. P.

Špansku kraljicu Letiziju smatraju jednom od najljepših žena svijeta, a sasvim zasluženo nalazi se i na samom vrhu najbolje odjevenih. Njena pojavljivanja redovno izazivaju pažnju javnosti, baš kao i njena vitka figura.

Da baš ništa ne prepušta slučaju, bilo da je riječ o odijevanju ili izgledu, španska kraljica Letizia odavno je pokazala, a sada je otkriven i poseban jelovnik, koji se za nju priprema, kao i tjelovježba zahvaljujući kojoj je i dalje, uprkos činjenici da je već navršila 50 godina, u top formi.

Iako nosi titulu kraljice, Letizia nema vremena za ljenčarenje. Svakog dana ustaje u sedam ujutro i potom vježba jogu, svakog dana iskušavajući sama sebe, držeći određene poze dulje od prosjeka, a sve kako bi izgradila snagu i tonirala svoje vretenaste mišiće.

Rano jutro obično iskoristi i za trčanje kroz vrtove Zarzuela, a potom u palaču dolazi njezin osobni trener. Svako jutro s njim trenira u privatnoj teretani kraljevske palače, fokusirajući se na vejžbe s utezima, ali i one kardio, kao i boks.

Ipak, sve to ne bi u potpunosti funkcioniralo da španska kraljica ne pazi i na prehranu, a Letizia je pronašla savršen balans u kombiniranju mediteranske hrane s Perricone dijetom.

Riječ je o dijeti koja je nazvana po dr. Nicholasu Perriconeu, a koja se usredotočuje na protuupalnu hranu za koju se kaže da potiče unutarnje zdravlje i dobrobit. U tu hranu spadaju losos, nemasni proteini, orašasti plodovi, svježe voće i povrće kao i zdrava ulja, a smatra se jednom od najzdravijih na svijetu.

Ono što je zabranjeno na njenom jelovniku svakako je šećer, kao i gotova jela, smrznuta hrana ili pizza, a izbjegava i kafu, gazirana pića i alkohol.

Inače za Perricone dijetu kažu kako je tu prehranu dr. Perricone, kao veliki protivnik botoksa, osmislio sa ciljem izglađivanja bora, a ista ujedno pomaže i u gubljenu viška kilograma. Ovaj liječnik smatra da prehranom koja jača antiupalna svojstva organizma, kao i dodacima prehrani i kozmetikom možemo postići rezultate i učvrstiti kožu bez da posegnemo za botoksom.

Ova dijeta, kako kažu stručnjaci, ‘stvara vječnu mladost, briše bore i pomlađuje mozak’.

Pročitajte još