Drami se ne nadzire kraj: Kevin Costner izjavio da je alimentacija namijenjena djeci, a ne njihovoj majci, 248 hiljada je previše

Piše: L. K. P.

Kevin Costner (68) optužuje suprugu Christine (49) da traži alimentaciju koja daleko nadilazi potrebe njihovo troje djece.

U odgovoru na Christineinu izjavu o nalogu, podnesenu u srijedu Vrhovnom sudu Kalifornije, glumac je rekao da je zahtjev njegove bivše supruge od 248.000 dolara mjesečno ‘prenapuhan i neutemeljen’.

Kevin i Christine imaju troje djece Caydena (16), Hayes (14), i Grace (13), a glumac je izjavio da njihovo finansiranje ne bi trebalo uključivati potrebe njihove majke.

– Pružanje maloljetnoj djeci više od najnužnijih potrepština ne zahtijeva pružanje apsurdne ekstravagancije osmišljene da primarno koristi uzdržavanom roditelju – rekao je glumac.

Christine, koja ima pravo na nagodbu od 1,4 miliona dolara prema uslovima predbračnog braka, podnijela je svoj zahtjev za nalog ranije ovog mjeseca. Traži ukupno 248.000 dolara za sve troje djece mjesečno, što je šest puta više od 38.000 tisuća dolara koje Kevin nudi.

Inače, Christine tvrdi da će joj novac pomoći da uspostavi ‘prikladno zasebno kućanstvo’ kako bi se mogla iseliti iz kompleksa Santa Barbara, procijenjenog na 145 miliona dolara, gdje su ona i glumac živjeli otkako su se vjenčali, prenosi People.

U svojoj je prijavi detaljno opisala Kevinov prihod od gotovo 20 miliona dolara za 2022. godinu, kao i troškove porodice u iznosu od 6,6 milijuna dolara, uključujući 718. 323 dolara na kreditnim karticama i više od 800. 000 dolara u darovima.

Blizak izvor glumca rekao da je djeca nemaju veze s njihovom svađom i razvodom.

– Neiskreno je uvlačiti djecu u ovo. Ovo nema nikakve veze s djecom. Temelji djece su čvrsti. Sve se radi o Christine. Kevin je otišao više od toga pružajući Christine potrebna sredstva za pronalaženje prikladnog mjesta za njezino kretanje – otkrio je.

Inače, Christine se, prema predbračnom ugovoru, trebala iseliti s djecom iz njihove porodične kuće.

– Ona to ne može učiniti u ovoj ranoj fazi slučaja jer nema dostatna sredstva za osiguranje stambenog prostora koji će osigurati da djeca mogu održati sličan životni standard u domovima stranaka – rekao je izvor.

Podsjetimo, dizajnerica i glumac objavili su nedavno da se razvode nakon 18 godina braka i troje zajedničke djece. Tokom posljednjih nekoliko sedmica, Christine je tvrdila da ju je Costner omalovažavao.

Pročitajte još