Neobične navike ili tajna vitkosti: Ove poznate osobe svaki dan jedu jedan te isti obrok

Piše: L. K. P.

Brojne poznate osobe su kroz godine otkrile da jedu isti obrok svaki dan. Iako se mnogima od nas može činiti neobičnim budući da većina teži tome da prakticira raznoliku prehranu, neke poznate osobe izgradile su rutinu tako što biraju jedan obrok koji jedu svakodnevno.

Očito je da ova praksa ima pozitivan učinak na njihovu produktivnost i zdravlje, budući da su odlučili zadržati takvu konzistentnost u prehrani. Postoje različiti razlozi zašto se odlučuju za ovu rutinu, kao što su praktičnost, kontrola nad unosom kalorija ili jednostavno preferencije okusa.

Bez obzira na razloge, ove poznate osobe vjeruju da se njihovo tijelo navikne na taj obrok i da im pomaže održavati stabilnost i koncentraciju tokom dana. Iako ovo može biti neobično za većinu nas, očito je da je ovakva konzistentnost u prehrani za njih djelotvorna i podržava njihov stil života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Victoria Beckham

Bivša pop zvijezda i modna dizajnerica Victoria Beckham posljednjih 25 godina svaku večer jede isti obrok. Prehrambene navike bivše spajsice otkrio je njen suprug, David Beckham, koji je ispričao kako više od dvdeset godina održava vitku figuru.

– Jede samo ribu na žaru, povrće kuhano na pari; od toga će vrlo rijetko odstupiti, rekao je David kroz smijeh.

“Jedini put kad je vjerovatno ikada pojela nešto što je bilo na mom tanjiru bilo je zapravo kad je bila trudna s kćerkom Harper, i to je bila najnevjerovatnija stvar… Bila je to jedna od mojih najdražih večeri. Ne mogu se sjetiti koje je to jelo bilo, ali znam da ga od tada nije jela”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

Eva Mendes

Eva Mendes se također već godinama drži istih prehrambenih navika. Naime, Eva je tokom intervjua za časopis Shape otkrila da uvijek jede jaja za doručak, a ostale obroke također ponavlja.

– Hrana mi ne dosadi… Pokušavam o njoj razmišljati kao o gorivu za svoje tijelo, izjavila je filmska zvijezda koja je zaručena za glumca Ryana Goslinga.

“Mislim da su jaja poput magije – možete učiniti toliko toga s njima. Uglavnom jedem jednostavno i doručkujem kajganu i komad tosta… Za ručak obično jedem losos i rižu ili kvinoju, a trudim se uključiti i salatu. Za večeru ću jesti isto. Ja sam stvorenje od navike.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Kylie Jenner

Reality zvijezda i poduzetnica otkrila je da svako jutro doručkuje isti obrok koji se sastoji od jaja, avokada i pureće slanine. Godine 2017. dok se emitirala njena reality emisija “Life of Kylie”, majka dvoje djece otkrila je da svaki dan jede tacose sa škampima.

– Sastoji se od tacosa, guacamolea, luka, škampi i školjki. Toliko je sočno da vam curi niz usne, rekla je dok je fanovovima pokazivala kako priprema omiljeni obrok.

Kate Middleton

Vojvotkinja od Cambridgea poznata je po svojoj zavidnoj figuri, a mnogi se pitaju kako je postiže. Daily Mail tvrdi da ona započinje dan sa smoothiejem koji sadrži spirulinu.

-Ujutro i poslijepodne pije smoothie koji sadrži spirulinu, kelj, matchu (fino mljeveni zeleni čaj u prahu), špinat, romaine, cilantro i borovnice, tvrdi medij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Rita Ora

S pretrpanim rasporedom, pjevačica Rita Ora oslanja se na jedan doručak kako bi dobro započela svaki dan.

– Uvijek jedem bjelanjke s lososom svako jutro bez izostanka, ne jedem ništa drugo, rekla je za PEOPLE.

– Ili imam kuhana jaja s lososom. Uvijek imam malo proteina i ne jedem normalnu kajganau, jedem samo bjelanjke.” Njezina režimska dijeta nastavlja se tijekom ostatka dana. “Ne jedem hljeb, samo piletinu i povrće i pijem puno sokova i puno vode, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston jela je potpuno isti obrok gotovo svaki dan tokom snimanja kultne serije “Prijatelji”. Riječ je o cobb salati koju su tokom godina pokušali rekreirati brojni fanovi, ali Aniston je nedavno za Elle otkrila tačan recept. Njena čuvena salata sastojala se od narezane zelene salate, bjelanjaka, piletine, garbanzo graha, slanine i jednostavnog vinaigrette dressinga. Također, ponekad bi dodala malo sira Pecorino. Iako više ne jede isti obrok koji je jela čak 10 godina, Aniston se hrani izuzetno zdravo i dosljedna je u obrocima. Prethodno je otkrila za Radio Times:

“Postim s prekidima, tako da ujutro ne jedem. Primijetila sam veliku razliku u tome što ne konzumiram krutu hranu 16 sati.”

Glumica je za Elle 2016. rekla da je njen ručak uvijek “neki oblik povrća ili salate s proteinima”. Zvijezda serije “The Morning Show” tada je dodala da njena večera izgleda isto kao i ručak.

Pročitajte još