Elon Musk ima čak desetero nasljednika: Ovo su djeca najbogatijeg čovjeka na svijetu

Piše: L. K. P.

Izvršni direktor Twittera Elon Musk poznat je po svojim brojnim poduzetničkim uspjesima, ali i kao najbogatiji čovjek na svijetu. Jednog dana iza njega će ostati golemo bogatstvo te će biti podijeljeno njegovim nasljednicima. Multimilijarder ima desetero djece iz tri veze.

Prvo je bio u vezi s Justine Musk, zatim s pjevačicom Grimes, a onda sa Shivron Zilis. Muska ne prati neka ljubavna sreća, no često ističe koliko je sretan što se ostvario u ulozi oca, što mu puno znači.

Njegova prva žena bila je Justine Musk, rođena Wilson, a upoznali su se još na fakultetu. Njihova priča djeluje kao da je iz romantičnih komedija, a iako ga je isprva odbila, on nije odustajao. Slao joj je ruže i pisma sve dok nije osvojio njenu naklonost. Par se vjenčao 2000., a dvije godine poslije postali su roditelji, no sin im je iznenada tragično preminuo.

– Moj prvorođeni sin umro mi je na rukama. Osjetio sam otkucaje njegovog srca, napisao je Musk tada.

Dvije godine poslije dobili su blizance, Griffina i Vivien, a 2006. godine i trojke: Kaija, Saxona i Damiana.

Porodična idila s petero djece nije potrajala pa su se 2008. godine rastali uz odluku da dijele starateljstvo. Iako je Musk izjavio da voli provoditi vrijeme s djecom, starija kćerka očito mu zamjera neke stvari.

Kada je napunila 18 godina, Vivian je zakonski promijenila ime i sada je transrodna. Osim toga, promjenom imena otkrila je da više ne živi s ocem, niti želi ikakvu povezanost s njim. A Musk je na promjenu svoje kćerke tvitao: ‘Apsolutno podržavam trans, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora.’

Kanadska muzičarka Grimes i bogati poduzetnik 2018. godine objavili su svoju vezu na Met Gali, a zajedno su proveli tri godine. Tokom razdoblja sreće dobili su dvoje djece.

U maju 2020. dočekali su prvo zajedničko dijete – sina kojem su dali ime X Æ A-12. Kasnije su ga promijenili u X Æ A-XII kako bi bilo u skladu s kalifornijskim zakonom. Iako su mnogi mislili da se par razišao, u martu 2022. godine stigla im je kćerkica, a koja, baš poput brata, nosi neobično ime, Exa Dark Sideræl Musk, čime se referira na računalni izraz exaFLOPS te misterije nepoznatog svemira.

U julu 2022. objavljeno je da je broj nasljednika multimilijardera uvećan za dva člana. Naime izvršna direktorica Neuralinka poželjela je dobrodošlicu svojim blizancima. Musk je tako postao otac desetero djece, no zadnje dvoje začeto je in vitro oplodnjom.

Pročitajte još