Sud naredio Costnerovoj bivšoj da iseli iz luksuznog porodičnog doma: Nemam vremena i novca za to

Piše: L. K. P.

Glumac Kevin Costner (68) jučer je slavio važnu pobjedu na sudu. Sud je naredio njegovoj bivšoj Christine Baumgartner (49) da se iseli iz luksuznog porodičnog doma u Santa Barbari do 31. jula, pridržavajući se tom odlukom uslova iz ranije potpisano predbračnog ugovora, piše TMZ.

Njeni advokati nisu bili presretni tom odlukom. Smatraju kako ona nema dovoljno vremena, a ni novca, da pronađe novo mjesto za život do kraja mjeseca. Tražili su da se rok pomakne na 15. avgust, ali sud je tu želju odbacio.

Baumgartner je podnijela zahtjev za razvod od Costnera u svibnju ove godine i tad je krenula drama koja traje i danas.

Glumac je posljednjih sedmica prigovarao kako se njegova bivša odbija iseliti iz kuće, iako joj je, tvrdi on, dao više od 1,2 mil. dolara, što bi joj trebalo biti sasvim dovoljno za novi smještaj. Navodno joj je ponudio platiti i troškove selidbe u iznosu od 10.000 dolara te iznajmiti kuću za 30.000 dolara mjesečno, kao dio alimentacije.

Baumgartner je žestoko branila svoju poziciju, tvrdeći da je sud nema pravo ‘izbaciti’ iz porodičnog doma. Ali očito se prevarila.

Ova bivša dizajnerica kaže kako ne radi od 2007. godine, kad je par dobio prvo dijete, te traži 248.000 dolara alimentacije mjesečno.

Podsjetimo, Kevin i Christine imaju troje djece – Caydena (16), Hayes (14), i Grace (13), a glumac je izjavio da njihovo finansiranje ne bi trebalo uključivati potrebe njihove majke.

Pročitajte još