Oglasila se Mirjana Karanović nakon predložene zatvorske kazne

Piše: L. K. P.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv glumice Mirjane Karanović zbog nanošenja teških tejlesnih povreda komšinici S.S. (82), piše Kurir.

– Ja o tome nisam obaviještena. Išle smo da damo izjavu i ja i ona. Sretale smo se nakon incidenta, naravno. Ja sam posjećivala tu ženu kod kuće, nakon što je izašla iz bolnice. Uvijek je bila jako neprijatna i vikala je na mene. Ta žena govori laži – izjavila je za Telegraf.

Mirjana Karanović prisjetila se i tog oktobarskog dana kada je došlo do incidenta i podsjetila da je njena majka preminula nedugo nakon toga.

– Moja je majka je umrla dva mjeseca nakon tog incidenta. Žene koje su čuvale moju majku znale su za njihove nesuglasice, ali mi o tome nisu govorile. Ta žena me je tjerala da stavim majku u dom, iako ona to nije željela. Nisam htjela ni ja. Pričala je da može da mi sredi potvrdu da nije sposobna – istakla je glumica.

Ona je dodala i da joj se sin žene s kojom se sukobila izvinjavao, a tvrdi da je potom stao na majčinu stranu.

– Njen sin je bio tu u trenutku kada je ona pala, ali je već izašao iz zgrade pa nije vidjeo šta se tačno dogodilo. On mi se izvinjavao i govorio je da je njegova majka pretjerala, on ima 60 godina, ona 80 i nešto, ali na sudu je naravno stao na njenu stranu i potvrdio njenu priču. Ja sam njoj pomogla da ustane kada je pala i bila sam tu za nju nakon što je izašla iz bolnice, kad god sam je posjetila ona se derala na mene. Uvijek je vrijeđala i mene i moju majku, vi ne možete da zamislite koje riječi je koristila, ne bih sada o tome pričala – rekla je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic)

Podsjetimo, Tužilaštvo je predložila osmomjesečnu kaznu zatvora, uz određivanje da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo.

– M.K. se sumnjiči da je dana 27.10.2022. godine, na štetu S.S. učinila krivično djelo teška tjelesna povreda – potvrđeno je u saopćenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Optužnim aktom, kako se navodi, osumnjičenoj je stavljeno na teret da je navedenog dana u dvorištu stambene zgrade teško tjelesno povrijedila oštećenu S.S, na taj način što je nakon kraće verbalne rasprave desnom rukom uhvatila u predjelu grudi, te je protresla pomjeranjem ruke, a potom i odgurnula, usljed čega je oštećena pala na betonsko tlo i usljed kog pada je oštećena zadobila tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma lijeve butne kosti.

 

– Tužilaštvo je predložilo sudu da se prema okrivljenoj izrekne kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci i istovremeno odredi da se tako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dvije godine ne učini novo krivično djelo – dodaje se u saopćenjuu Tužilaštva.

Pročitajte još