Hrabra Naida Murtić izgubila tešku bitku s rakom dojke: Preminula u 33. godini

Piše: L. K. P.

Naida Murtić, Sarajka s adresom u Švedskoj, majka dvojice sinova, izgubila je u 33. godinu bitku s karcinomom dojke. U životnu borbu krenula je u septembru 2021. godine, kada je otkrila da boluje od karcinoma dojke, a nepunih mjesec nakon saznanja otkriva da i njena sestra dobija istu dijagnozu. Poseban šok je bio jer one u porodici nisu imale nikoga ko je bolovao od sličnog ili istog oboljenja.

Vijest o njenoj smrti je objavila njena sestra Emina Fajić na svom Instagramu, a njihova borba je u prethodnim mjesecima bila inspiracija mnogim ženama u borbi s karcinomom dojke.

Naidi se nažalost karcinom povratio u okrobru prošle godine i ovu bitku nije uspjela dobiti.

– Naša svila, moja seka Naida Murtić rođena Hrustanović se rano jutros vratila svome Gospodaru. Bila je rođena da se voli, primjer dobre kćerke, sestre, supruge i najdivnije majke.

Čas njene smrti bio je zapisan i prije bolesti koja je zadesila, a mi smo zahvalni što nas je ovo iskušenje sve približilo Gospodaru, našoj lijepoj vjeri islamu, pokrila se i zadnje trenutke u svijesti na ovom svijetu provela spominjući i veličajući njegovo ime – napisala je Naidina sestra Emina između ostalog te je dodala da će se dženaza najvjerovatnije klanjati u utorak u Švedskoj.

Pročitajte još