Janica Kostelić u slatkom iščekivanju: Najtrofejnija hrvatska skijašica u 41. godini očekuje drugo dijete

Piše: L. K. P.

Legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić s partnerom očekuje drugo dijete, prenose hrvatski mediji. Janica je u drugom tromjesječju trudnoće, a trenutno uživa u ljetovanju sa sinčićem Oskarom i partnerom.

Nakon rođenja sina Oskara priznala da uživa u majčinskoj ulozi, a jednom prilikom, još dok je bila u ulozi državne tajnice za sport, je izjavila i kako joj nije važno hoće li se njen sin baviti skijanjem ili politikom. Ipak, nakon rođenja sina, 1. januara 2019. Janica se u potpunosti povukla iz javnosti i rijetko se može vidjeti, posebno sa sinom. Jedna od rijetkih prilika u kojoj su uhvaćeni u zajedničkom izlasku bila je Sinjska alka prije dvije godine, dok je krajem prošle godine otkrila kako će sina Oskara za rođendan voditi na skijanje.

– Vodim ga na skijanje, na mjesto gdje nas niko neće prepoznati. Oskar obožava snijeg, već skija i vozi snowboard, to mu je najdraža zabava, otkrila nam je na dodjeli prve nagrade za životno djelo Hrvatskog skijaškog saveza, koja je dodijeljena njezinom ocu i treneru Anti Kosteliću. Tada nam je otkrila i kako joj je porodica na prvom mjestu.

– Porodica je temelj svega. Porodica nas potiče da ostvarimo ono što želimo i da se prepoznamo u čemu bismo mogli uspjeti. U našem slučaju se to možda i prenaglašava kao nešto posebno, a to bi zapravo trebalo biti normalno, izjavila je Janica za hrvatske medije.

Pročitajte još