Neutješni prijatelji i kolege opraštaju se od Mirsada Tuke: Dostojanstveno živio, dostojanstveno otišao, boreći se do posljednjeg daha za ljepotu života

Piše: L. K. P.

Bh. glumac Mirsad Tuka preminuo je danas u 59. godini nakon duge i teške bolesti. Već neko vrijeme se gotovo povukao iz javnosti. Bio je član ansambla Kamernog teatra 55. Svojim ulogama oduševljavao je publiku, ali i kolege glumce.

Igrao je i u mnogim filmovima i TV serijama, među kojima su i “Nafaka”, “Sve džaba”, “Remake”, “Ostavljeni” i “Warriors”…

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i kolege.

– Hrabro si se borio dragi Mirso, naveo je Izudin Bajrović

– Bio je veliki borac od trenutka kad je saznao za najgoru bolest. U novembru smo se sreli u Mostaru kad smo ga nagradili za najboljeg glumca. Bio je jako sretan. Bila sam uvjerena da će tako i ostati dugo, dugo. Mirno spavaj, Mirso i neka ti je rahmet predivnoj duši, napisala je Anila Gajević, direktorica kasting i talent agencije “Zona” iz Sarajeva.

 

– Putuj dobri moj Mirsade i neka ti Gospodar svako dobro u vječnosti. Tvoja bol je sada završila, ali zato ostaje ogromna bol tvojoj porodici i svima nam koji smo te imali za dobrog kolegu i iskrenog prijatelja, naveo je Enis Bešlagić.

Srce teško prima ovu vijest.
Nema nam više Mirsada Tuke.
Bio je glumac kakvih je malo. I drug.
Teško je sada bilo šta i reći.
Jedan od onih sa kojima sam radio i drugovao.
Snimali smo filmove “Nafaka”, “Body Complete”, “Ja sam iz Krajine,zemlje kestena”, seriju “Orient Express”, naš posljednji zajednički film “Praznik praznine” nije uspio ni vidjeti. Ima toliko toga za reći, ali teško je to sada.
Praznina do kraja.
Mirsade, neka ti je lahka naša bosanska zemlja. Bosni i Hercegovini će zauvijek ostati tvoje ime i tvoje uloge, napisao je Jasmin Duraković.

 

Pročitajte još