Princeza Charlene opet nestala: Ponavlja li se povijest

Piše: L. K. P.

U posljednje vrijeme sve se više kraljevskih fanova pita gdje je princeza Charlene. Princ Albert uredno izvršava svoje obveze, no samozatajna princeza viđena je krajem juna na balkonu palače, a otada se pritajila

Princeza Charlene u fokusu je monaške kraljevske porodice, a njen izostanak u posljednje vrijeme budi sumnje da je princeza još jedanput uzela pauzu od obaveza ili da ponovno prolazi kroz neku od svojih kriza. Princeza se već jedanput pritajila godine 2021., a nakon dužeg liječenja Charlene se vratila kraljevskim dužnostima u aprilu 2022.

Princezu Charlenu posljednji put vidjeli smo krajem juna na svečanosti u čast Sv. Ivana, a okupljenima nije ponudila srdačnost već tek pokoji usiljeni osmijeh.

Otada su prošle već tri sedmice, a od Charlene ni traga ni glasa u kraljevskom kalendaru. Princ Albert ispunjava svoju dužnost uz svoju sestru Caroline od Hannovera.

Premda je javnost već navikla na činjenicu da je bivšoj olimpijki kraljevska uloga ponekad previše zahtjevna, činjenica da palača ne govori o tome što se događa sa Charlene mnoge navodi na mišljenje da se povijest ponavlja i da Charlene uzima pauzu.

Prva opcija je zdravstveno stanje jer poznato je da je godine 2021. bolovala od teže otorinolaringološke infekcije, no druga opcija nešto je lakša za prihvatiti. S obzirom da je škola završila te da su princ Jacques i princeza Gabriella sada na praznicima, moguće je da je majka odvela svoje mališane na zasluženi odmor od školske godine. Porodica voli Korziku pa je moguće da Charlene i djeca tamo provode sedmice odmora.

 

Pročitajte još