Gdje je danas i kako izgleda princ Selim iz hit serije “Sulejman Veličanstveni”: Pričalo se da je ljubio dvije kolegice

Piše: L. K. P.

Turski glumac Engin Ozturk, kojeg smo gledali u hit seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ kao princa Selima, sultanova i Huremina sina koji se s braćom borio za nasljedstvo.

Budući da je njegov otac bio avijatičar turske vojske, Engin je detinjstvo proveo u Eskishehiru.

Igrao je odbojku 8 godina, a onda je po uzoru na svog oca, upisao srednju stručnu školu “Izmir Air Astsubai”. Diplomirao je 2005. godine, ali je odustao da bude vojnik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Engin Öztürk (@enginozturk)

Napustio je Oružane snage Turske 2006. godine zbog nekompatibilnosti sa vojnom službom i došao u Ankaru i završio školovanje na Državnom konzervatorijumu Univerziteta Hacetepe, na odsjeku za pozorište 2012. godine.

Godine 2010. Ozturk je debitovao kao Selim Iasaran u TV seriji “Izgubljena čast” i oduševio je kritičare ulogom jednog od silovatelja junakinje Fatmagul.

Upravo ga je ova uloga odvela do uloge Selima. Tadašnja scenaristkinja Meral Okaj odlučila je da će Engin igrati princa mjesecima ranije.

– Očigledno sam zadovoljio sve kriterijume za tu ulogu. Selim je u stvarnom životu imao svijetlu put i kosu zbog čega su ga zvali Plavi Selim, a ja sam, izgleda, njegov moderni dvojnik – ispričao je jednom prilikom glumac.

Ova uloga ga je proslavila i učinila jednim od najpoželjnijih turskih glumaca. On i dan-danas vrijedno snima i radi na serijama i filmovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Engin Öztürk (@enginozturk)

Što se tiče njegovog ljubavnog života, ne zna se mnogo. Ali su mediji pisali da je bio u vezi sa koleginicom Merve Bolugur, koja u “Sulejmanu Veličanstvenom” igrala njegovu robinju, sultaniju Nurmanu s kojom se sprijateljio na setu.

Isto tako su ga dovodili u tajnu vezu sa Merjem Uzerli, glumicom koja igra sultaniju Hurem.

– Ne želim da budem u centru pažnje zbog svog ljubavnog života. Želim da me pamte samo po dobrim ulogama – izjavio je za turske medije Engin.

On je svojevremeno govorio da se i roditelji šale sa njim zbog njegovog načina života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Engin Öztürk (@enginozturk)

– Roditelji me često zafrkavaju da sam prava skitnica, jer me je nemoguće zadržati na jednome mjestu. Živim sam otkad sam završio fakultet i počeo da radim te se stalno selim. U samo godinu dana promenio sam 13 stanova i kuća. Taman kad se smjestim, postane mi dosadno. Stalno žudim za promjenama i svjestan sam da mi je zbog toga teže pronaći djevojku koja bi mogla pratiti moj tempo i tolerisati moje hirove –  iskren je glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Engin Öztürk (@enginozturk)

Na turskim portalima se može pronaći informacija da je Engin Ozturk oženjen i da je usvojio dijete, ali ništa detaljnije se ne zna.

Prije nekoliko godina, porodica turskog glumca je prošla kroz porodičnu tragediju kada je njegova starija sestra 2017. godine Berin Ozturk preminula sa 44 godine. Ona je umrla od posljedica srčanog udara.

Pročitajte još