Otkriven uzrok smrti Elvisove kćerke nakon šest mjeseci

Piše: L. K. P.

Lisa Marie, jedino dijete Elvisa i Priscille Presley, umrla je 12. januara ove godine nakon srčanog udara i samo dva dana pošto je prisustvovala dojdeli nagrada Golden Globes.

Smrt američke pjevačice Lise Marie Presley u januaru izazvana je opstrukcijom tankog crijeva, prema izvještaju okružnog mrtvozornika u Los Angelesu, piše u petak njemačka agencija dpa.

Opstrukcija je posljedica priraslica nastalih nakon operativnog zahvata radi mršavljenja kojemu je podvrgnuta prije nekoliko godina, prenio je BBC.

Iako izvještaj ne spominje prisutnost opojnih sredstava u tijelu Lise Marie, internetska stranica o slavnim osobama TMZ je napisala da još uvijek moraju biti objavljeni toksikološki nalazi.

Navodno je izgubila između 18 i 22 kilograma u mjesecima prije smrti, a osim lijekova za mršavljenje, koristila je i opijate.

Inače, Lisa Marie Presley rođena je 1968. i jedina je vlasnica očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije gdje je živio i umro kralj rock’n’rolla te je tamo i pokopan. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977., u dobi od 42 godine. Elvisovi članovi porodice također su pokopani tamo, a tamo je prije dva dana pokopana i Lisa. Sahranjena je pokraj svog sina Benjamina koji je tragično preminuo prije dvije godine.

Elvis je imanje ostavio svojoj kćerki, kao jedinoj nasljednici. Lisa ga je dobila 1993. godine, na svoj 25. rođendan, kao dio zaklade. Kako bi nastavila uspješno upravljati njime, odlučila je osnovati novu zakladu sa svojom majkom Priscillom. Ona je osnovala Elvis Presley Enterprises, otvorila Graceland za javnost te fanovima ponudila obilaske imanja i mogućnost noćenja i tako kapitalizirala očev imidž i masovno obožavanje.

Pročitajte još