Dom najbogatijeg čovjeka na svijetu nije onakav kakvim ga zamišljate: Samo 37 kvadrata, a sve nadohvat ruke

Piše: L. K. P.

Južnoafrički milijarder Elon Musk odnedavno je ponovo na prvom mjestu Forbsove liste najbogatijih ljudi na svijetu. Prema pomenutom portalu, vlasnik kompanija SpaceX i Tesla trenutno je ponosni vlasnik 242,8 milijardi dolara i može sebi da priušti sve (ne)zamislivo ljudskom umu.

On je godinama bio ponosni vlasnik velikog broja nekretnina, a prije nekoliko godina je obećao da uskoro neće posjedovati toliko nekretnina jer želi da se rastereti “skoro sve fizičke imovine”.

Za kratko vrijeme je prodao četiri vile na Bel Airu za 62 miliona dolara, a mediji su svojevremeno javili da bogataš prodaje i svoju jedinu preostalu kuću, luksuzno zdanje u San Francisku koja se prostirala na 1.600 kvadrata.

Zanimljivo je da je Musk prije izvjesnog vremena odlučio da se preseli u Teksas, a njegov novi dom nije skupocjena vila s prilazom od više desetina metara, bazenom, voznim parkom…

Kako su pisali američki mediji, navodno je aktuelni dom Elona Muska je Boka Čika, a u njoj “event centar” njegove kompanije SpaceX i nešto nesvakidašnje – mobilna kuća u vrijednosti oko 49.500 dolara.

Štaviše, ovaj vrlo skromni dom nije u milijarderovom vlasništvu, već ga on samo iznajmljuje od svoje kompanije SpaceX, a riječ je o modelu Casita, iz ponude linije Boxabl.

Muskova Casita proteže se na samo 37 kvadratnih metara, što vjerovatno nije ni djelić ormana ili kupatila njegovih “kolega” bogataša. Ekscentrični milijarder odabrao je kuću koju će lako moći da premješta po potrebi.

– Moja glavna kuća – ako je uopšte imam – jeste ona u južnom Teksasu, u selu Boka Čika… Izgleda prilično dobro – napisao je Musk jednom prilikom na Twitteru.

Pročitajte još