Monika Seleš je imala napade gladi i želju za slatkišima: Sada jede salatu zbog koje je najmršavija u životu

Piše: L. K. P.

Baš u vrijeme velikih teniskih turnira ne možemo da se ne sjetimo Monike Seleš, zvijezde jugoslovenskog tenisa iz Novog Sada.

Rođena je 1973. u Novom Sadu. Kao da je juče bila ona 1993., kada je Monika Seleš, kao najbolja teniserka svijeta, doživjela najstrašniju stvar u životu. I više ništa nije bilo isto.

Dobila je nož u leđa, ali i psihičke probleme kojih dugo nije mogla da se oslobodi. Podsjetimo, slavnu sportistkinju ubo je opsjednuti obožavalac Steffi Graf s kojom je igrala meč u Hamburgu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Seles (@monicaseles10s)

Ispostavilo se da je riječ o osobi sa mentalnim problemima. Dobio je kaznu od dvije godine i to uslovno. Nakon kobne nesreće, uslijedila je bolest Monikinog oca, zatim i njegova smrt, koju je nekadašnja teniserka izuzetno teško podnijela.

Seleš se na teren vratila 1995. godine. Međutim, bilo joj je teško da bude usredsređena i disciplinovana, a kada se suočila sa opsesivnim uzimanjem hrane – uopšte nije imala kontrolu.

Borba između uma i tijela je, kako je opisala u svojoj knjizi, potrajala deset godina. A onda je konačno dala sebi vremena da se oslobodi svega, od pritiska treniranja i očekivanja drugih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Seles (@monicaseles10s)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Seles (@monicaseles10s)

Mršavija nego ikad, nekadašnja teniska zvijezda otkrila je tajnu svoje danas besprijekorne linije. Jednostavna je.

Riječ je o salati za koju su vam potrebni paradajz, krastavac, malo bijelog luka, sirće i bosiljak. Monika se uvijek trudi da namirnice budu svježe i da na njenu trpezu stignu pravo sa lokalnih farmi.

Pročitajte još