Angelina Jolie na večeri sa sinom koji se rijetko pojavljuje u javnosti

Piše: L. K. P.

Angelina Jolie i njen 19-godišnji sin Pax Thien Jolie-Pitt fotografirani su tokom izlaska u New Yorku. Majka i sin išli su na večeru, a za tu je priliku 48-godišnja glumica odjenula crnu haljinu, crni baloner i crne balerinke, uz što je iskombinirala velike naočale. Njen sin stigao je u ležernom izdanju – nosio je crne hlače te ružičastu majicu i tenisice. Ako je suditi prema fotografijama, Angelina i Pax stigli su dobro raspoloženi te su spremno pozirali fotografima.

Pax se inače rijetko pojavljuje u javnosti. Početkom godine saznalo se da gradi umjetničku karijeru pod pseudonimom Embtto. Navodno ga zanima digitalni i mješoviti medijski proces, a djela su mu apstraktna.

Inače, Pax je rođen u novembru 2003. godine u Vijetnamu. Tada se zvao Pham Quang Sang. Odrastao je u sirotištu Tam Binh. Njegova biološka majka Pham Thu Dung bila je ovisnica o heroinu, koja je pobjegla kada mu je dva dana nakon rođenja dijagnosticiran problem s jetrom.

Godine 2007. Angelina ga je usvojila i promijenila mu ime. U jednom intervjuu rekla je da je on po prirodi buntovnik i da mrzi paparazze. Brad Pitt i ona imaju još petero djece, Shiloh, Vivienne, Knoxa, Maddoxa i Zaharu.

Pročitajte još