Gigi Hadid uhapšena na Kajmanskim otocima zbog posjedovanja droge: Ipak uživala na odmoru

Piše: L. K. P.

Manekenka Gigi Hadid i njena prijateljica uhapšene su na aerodromu na Kajmanskim otocima zbog posjedovanja marihuane i “pribora za drogiranje”, pišu strani mediji.

Gigi je putovala s prijateljicom Leah McCarthy. Djevojke su stigle privatnim  avionom na međunarodni avion Owen Roberts 10. jula i prošle carinu sa svojom prtljagom. Agenti carinske i granične kontrole pronašli su “malu količinu trave i korištenog posuđa za konzumaciju”, pišu američki mediji.

Iako je utvrđeno da je marihuana bila za ličnu upotrebu, Hadid i McCarthy uhapšene su pod optužbom za unošenje marihuane i pribora za pušenje kanabisa na otočje. Završile su u pritvoru, nakon čega su puštene uz kauciju. Hadid i McCarthy pojavile su se pred sudom 12. jula i priznale krivnju. Obje su kažnjene novčanom kaznom od 1.000 dolara.

– Gigi je putovala s marihuanom kupljenom legalno u New Yorku s medicinskom dozvolom. Također je legalna za medicinsku upotrebu i na Velikom Kajmanu od 2017. Njen dosje ostao je čist i uživala je u ostatku odmora, poručio je njen glasnogovornik.

Djevojke su se na društvenim mrežama ovih dana hvalile snimkama s odmora.

Pročitajte još