Princ Harry i Meghan dobili odbijenicu iz Bijele kuće: Ipak nisu tolike zvijezde

Piše: L. K. P.

Nakon što je umrla posljednja kraljica Ujedinjenog Kraljevstva, princ Harry suočio se s posljedicama svojih odluka. Napuštanje Londona i selidba u Kaliforniju te odbijanje učestvovanje u dužnostima koje mu nalaže titula za Harryja su značili i gubitak nekih povlastica. Harry je nekoliko puta priznao koliko mu je teško palo što se nije stigao pozdraviti s voljenom bakom, a ostatku porodice zamjerio je što su mu prekasno javili da je kraljica u lošem stanju.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa slučajno su prošlog septembra bili u Velikoj Britaniji kako bi učestvovali u dobrotvornim akcijama kada su primili vijest da kraljica Elizabeta II nije dobro. Ubrzo nakon toga Harry je stigao u Škotsku kako bi oplakao njenu smrt, no ostatak porodice već je bio tamo.

Tako Harry nije bio dobrodošao u privatni kraljevski avion svoje porodice nakon što je čuo vijest da mu baka umire, a u svoj ga avion nisu primili ni Bidenovi.

Naime, nakon sprovoda kraljice Elizabete II Harry i Meghan htjeli su se iz Londona vratiti u Ameriku avionom ‘Air Force One’, no Bidenovi su odbili njihov zahtjev u strahu da bi taj njihov potez mogao razljutiti kralja Charlesa III.

– To bi izazvalo takav metež. To bi zateglo odnose s palačom i novim kraljem, prenosi PageSix.

I to nije prvi put da je predsjednička porodica odbila pružiti ruku Sussexima.

Naime, prva dama Jill Biden navodno je bila pozvana na sportske igre ‘Invictus’ koje imaju veliki značaj za princa Harryja, ali joj je savjetovano da to ne učini, iako je prisustvovala 2017. sa svojim suprugom i tadašnjim predsjednikom Barackom Obamom.

Pročitajte još