Od majke je naslijedio ljepotu, a od oca talenat za nogomet: Ovo je sin Zlatana Ibrahimovića, mnogi mu predviđaju blistavu karijeru

Piše: L. K. P.

Zlatan Ibrahimović poznat je po svojim akrobatskim, snažnim udarcima iz daljine i odličnoj tehnici. Igrao je za neke od najboljih nogometnih klubova u Evropi, a na blistavoj karijeri bi mu mnogi pozavidjeli.

Da se lijepi i uglađeni maniri i šmekerski stil stiču u porodici, dokazuje i prvjenac slavnog  Ibre koji je od oca naslijedio ljubav prema nogometu.

Naime, sin Zlatana Ibrahimovića se jednom prilikom pojavio na treningu sa ocem gdje je pokazao veliku agilnost i talenat za dribling zbog čega mu mnogi predviđaju blistavu karijeru.

– Milan je pobijedio Tottenhem u prvoj utakmici finala Lige šampiona i navodno je normalno da oni koji nisu igrali igraju u prijateljskoj utakmici dan poslije. Zlatan je bio prisutan, ali je igrao u timu do 18 godina kako bi mogao da trenira sa svojim sinom – prenio je tada Sky Italija.

Podsjećanja radi, Zlatan Ibrahimović godinama je u skladnom braku sa Helenom Serger koja mu je podarila  sinove – Maximilijana i Vincenta.

Iako likom podsjećaju na prelijepu majku, dječaci su uzor pronašli u ocu čijim su stopama već krenuli, pa vrijedno treniraju nogomet za koji imaju neosporiv talenat.

Pročitajte još