Muhammed Karaosman za “Azru”: Sa pjesmom “Slatka k’o šećer” vraćam se na scenu

Piše: L. K. P.

Pjevač Muhammed Karaosman, publici poznatiji s imenom Alpaka vratio se na estradnu scenu i to na velika vrata, sa dvije nove pjesme, a koje potpisuje Eldin Huseinbegović .

Muhammed je u muzici  od svoje jedanaeste godine, završio je muzičku školu i nastavio se baviti poslom koji ga je činio sretnim, sarađujući s vrsnim kompozitorima. No, baš kada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, povukao se sa scene. Ističe da je uprkos popularnosti počeo osjećati prazninu, stoga prestaje pjevati, posvećuje se sebi i pronalazi duhovnu notu, koju je bio zapostavio. Muhammed je upravo snimio novu pjesmu i uradio spot za istu, pjesma se zove Slatka k’o šećer“ . Pjesmu je napisao prije 23 godine.

– Pjesmu „Slatka k’o šećer“ sam napisao prije 23 godine  i tada je nisam doživljavao na ovaj način kao što je doživljavam sada ,da budem iskren ja nisam ni imao neku namjeru da je ponovo snimam ,međutim nagovorio me je Alen Lemešević i uopšte se ne kajem što sam ga poslušao ,pjesma je jako vedra i onako vesela. Međutim presudan momenat je bio kada sam se vozio sa Eldinom Huseinbegovićem  i kada mi je ispričao jednu od najljepših ljubavnih priča koje sam ja do tada čuo i nekako cijela ta priča me je inspirirala i poželio sam da snimim takvu jednu pjesmu na osnovu te priče  koju sam čuo i onda sam shvatio da pjesma „Slatka k’o šećer“ zapravo jeste takva jedna tema – istakao je Karaosman.

Video je radio Elman Omi i ‘bit é uskoro objavljen.

– Ybog toga što je pjesma takva kakva jeste, željeli smo da najveći fokus bude na samoj pjesmi bez nekih bezpotrebnih scena – dodaje muzičar

Muhammed je snimio i par covera i publika je oduševljena bojom glasa i načinom interpretacije.

– Pored svog autorskog rada snimam i covere sa jednim prijateljem iz Švedske, Edin Varjača koji svira gitaru i ima svoj kućni studio. To je dobra stvar jer ljudi vole da znaju šta im imaš da ponudiš od repertoara pored svojih pjesama i kako to naravno sve zvuči – priznaje Karaosman.

Dodaje da mu poziva za nastupe ne manjka, ali mu je velika želja da održi svoj koncert, pa makar i pred sotinjak ljudi.

– Trudim se i radim najbolje što znam, a vjerujem da će se moj trud isplatiti – zaključio je.

Pročitajte još