Eva Longoria otvorila dušu: Ovim je priznanjem o svom izgledu iznenadila sve

Piše: L. K. P.

Evu Longoriu danas smatraju jednom od najljepših holivudskih glumica, a ona pršti samopouzdanjem. Ne tako davno slavna glumica nije se osjećala nimalo lijepom, a sada je o tome i javno progovorila.

Ni u najluđim snovima ne bi nam palo na pamet da jedna od najljepših holivudskih glumica i jedna od najutjecajnijih Latina odrastala osjećajući se u svojoj porodici ‘poput ružnog pačeta’.

Tokom svog nedavnog intervjua za Not Skinny But Not Fat s Amandom Hirsch, Eva Longoria dotakla se bolne teme, a kroz razgovor ova ljepotica meksičkog porijekla ispričala je kako je društveno prihvaćena ljepota njene majke i sestara utjecala na njeno samopouzdanje. Te unutarnje borbe vodila je i u starijoj dobi, čak i kada je postala glasnogovornicom L’Oreala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

– Moje tri sestre bile su plavuše, a ja sam se jedina rodila sa crnom kosom, tamnom kožom i tamnim očima. Moje sestre imaju prekrasne oči boje lješnjaka, a moja je majka Güera, što znači ‘ona bijela’. Zovu je Tia Güera jer joj je koža toliko svijetla, počela je priču Eva Longoria i nastavila:

„Mene su zvali La prieta fea, što bi značilo ružna, mračna.“

Tako ju je, otkriva, zvala njena majka, no dodaje kako to nema nikakvu negativnu konotaciju, već je to normalno među Latinoamerikancima da se međusobno daju nadimke i nazivaju po boji kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

„To je od nje bio izraz nježnosti, al kad bi ljudi prišli mojoj mami rekli bi da su joj ove tri kćerke jako lijepe, a onda bi pitali: ‘A ko je ova?’ Ja bi im odgovorila da sam ja jedna od njih. Nisam bila lijepa i upravo sam zbog toga kad sam bila mlađa donijela odluku da ću ja biti ona zabavna. Mislim da je to stvarno pogodovalo mojoj ličnosti, no ne u smislu da sam znala da ću biti glumica, već jednostavno nisam dovoljno cijenila sebe. Nikako mi nije bilo jasno kako su me odabrali za glasnogovornicu L’Oreala.“

Pročitajte još