Zanosna i bogata: Otkrivamo kako da izgledate kao Messijeva žena

Piše: L. K. P.

Supruga najboljeg fudbalera svijeta Lionel Messi oduševljava izgledom gdje god se pojavi, a svi se pitaju kako joj polazi za rukom sve ove godine da ostane tako prirodna, a neodoljivo privlačna. Naime, Antonela Rocuzzo može da se pohvali manekenskom figurom i nakon troje djece, a sve oduševljava svojim stilom i ponašanjem.

Zanosna brineta nije tipična “žena fudbalera”. Navikla je da ih mediji prate u stopu, te ne bježi od njih. S druge strane, čuva svoju privatnost od radoznale javnosti. Oko nje se nikada nisu dešavali skandali, niti je bila predmet glasina.

Osim toga, zna da iznenadi odjevnom kombinacijom koja uopšte ne košta mnogo i da u njoj izgleda savršeno. Takođe, vrlo često imamo priliku da je vidimo i u nekim dosta skupim komadima garderobe na luksuznim destinacijama.

Mnogi se pitaju da li je njena ljepota prirodna ili je, pak, podlegla trendu plastičnih operacija. Ukoliko sudimo po slikama od prije više od 15 godina – skoro da se uopšte nije promijenila. Plijeni harizmom koja sve očarava i dalje. A vrijeme joj je, čini se, odličan saveznik, jer gotovo da ne stari.

Iako se ne eksponira i njeno pojavljivanje u medijima je svedeno na minimum, na Instagramu je prati na desetine miliona ljudi, a fanovi ne prestaju da se dive Antonelinoj građi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Ono što je zanimljivo, Messijeva žena trenira u teretani u okviru njihovog doma, jer joj je tako najlakše da uklopi vježbanje sa ostalim poslovnim i porodičnim obavezama. A balans u životu joj je nesumnjivo od suštinskog značaja.

Antonela najviše preferira kružni trening – mješavina vježbi sa tegovima, tjelesnom težinom i kardio. Uvijek ima 3 grupe vježbi, i svaku grupu ponavlja po tri puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Takođe, uvijek se isteže prije i poslije fizičkr aktivnosti i trudi se da vježba, u prosjeku, pet dana sedmično.

Antonela je govorila o tome kako joj je cilj da ima izbalansiranu ishranu, te sebi nekad dozvoli da pojede poslasticu koju obožava ili neki burger. Međutim, akcent je uvijek na zdravom jelovniku.

Zauzima stav da ukoliko stalno jede sve potpuno zdravo i dijetalno, neće dugo izdržati, te je balansira i često se “nagrađuje” omiljnim jelom.

Kako izgleda Antonelin jelovnik za jedan dan?

 

Doručak: tost od avokada i jaja

 

Užina: Smuti od voća ili povrća

 

Ručak: pileće bijelo meso, povrće po izboru kuhano ili grilovano, riža

 

Užina: salata

 

Većera: integralna tjestenina sa špinatom / lososom sa povrćem /suši/

Pročitajte još