Jusuf Nurkić i Emina Durić danas izgovaraju sudbonosno “da” u Dubrovniku: Evo ko će sve s njima slaviti njihovu ljubav

Piše: L. K. P.

Jusuf Nurkić, košarkaška je zvijezda čiju blistavu karijeru već godinama prate domaći i strani mediji. Veliki je miljenik Bosanaca i Hercegovaca, a svaki detalj vezan za njegov privatni život pomno se prati.

Popularni Juka s nicknameom “The Bosnian Beast”oženiti svoju izabranicu Eminu Durić  u Dubrovniku na tvrđavi Lovrijenac .

Dan prije svadbe organizovana je svečana večeru na terasi Umjetničke galerije u Dubrovniku, na koju su došla mnoga poznata lica.

Enis Bešlagić sa suprugom Sabinom , Tarik i Lejla Filipović , Dino Rađa sa suprugom Viktorijom, Goran Bogdan i djevojka Jovana Stojiljković, i brojni drugi uživali su u druženju uz zalazak sunca, a sve zvanice nosili su bijelo.

Na večeri su bili i Nurkićevi roditelji i brat, kao i Muhamed Konjić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac BiH, Damir Mulaomerović, nekadašnji selektor Zmajeva, Elvir Karalić, osnivač Pomozi.ba.

Emina Durić, izabranica srca Jusufa Nurkića, rođena je Tuzlanka koja je tokom srednjoškolskog obrazovanja dobila stipendiju American Councilsa te tako provela jednu školsku godinu u Americi. No, zanimljivo je da tada nije upoznala Jusufa, nego se vratila u BiH i željela ostati u Tuzli i baviti se farmacijom.

– Uvijek sam se vidjela u zdravstvu, možda zato što sam odrasla u kući zdravstvenih radnika. Odlučila sam ići majčinim stopama i završiti farmaceutski fakultet. No, sada radim u Američkom zdravstvenom osiguranju u sklopu Odjela kliničke farmacije – kazala je Emina svojevremeno za “Azru”.

Nurkić je na svom Instagram profilu objavio i set fotografija sa svojom ljepšom polovinom iz Dubrovnika. Oboje su bili nasmijani, te čak i slično obučeni, s obzirom da su na sebi imali nijanse plave boje.

Pročitajte još