Selma Blair ne skida osmijeh s lica: Bolest je u remisiji, odbacila je štap, a čuva je njen Scout

Piše: L. K. P.

Otkako je Selma Blair 2018. javnosti otkrila da boluje od multiple skleroze, od tada otvoreno govori o svojoj borbi s tom autoimunom bolesti, hroničnoj upali središnjeg živčanog sistema koja rezultira smanjenjem motoričkih sposobnosti i gubitkom ravnoteže. Prvih godina glumica je imala velikih problema, glumu je morala staviti po strani, a 2021. podvrgla se tretmanu transplantacije matičnih stanica od kada joj je bolest u remisiji.

Prije se kretala uz pomoć štapa, a sada hoda samostalno no uz nju uvijek vjerni terapeutski pas Scout. Bijeli labrador uvijek je uz svoju gazdaricu, a ovih dana viđeni su u šetnji Los Angelesom. Glumica je na svom Instagramu objavila i video kako se kupa u bazenu, a pazi je njen vjerni četverogodišnji čuvar koji svoju gazdaricu ne ispušta iz oka. A on je uz nju jer uprkos očitim poboljšanjima, pomoć joj je i dalje potrebna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Krajem prošle godine nastupila je showu ‘‘Ples sa zvijezdama‘‘ i prilično daleko dogurala, ali je na vlastiti zahtjev prekinula takmičenje. Razlog je naravno, bilo zdravlje. Naime, toliko fizičko opterećenje prijetilo joj je oštećenjem mišića i kostiju pa je sa suzama u očima prekinula učestvovanje u showu koji joj je svakako pomakao granice. A glumica najviše uživa u majčinstvu koje joj je promijenilo prioritete. Njen 12- godišnji sin Arthur njaveća joj je podrška, a otkrila je kako zbog bolesti nije bila mama kakva je željela biti.

Pročitajte još